Üç Büyükler, Trabzonspor ile sezon sonunda bitecek sözleşmesini uzatmayacağını açıklayan Mehmet Ekici için kıyasıya bir rekabet içerisinde… Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş da yıldız futbolcu için resmen devreye girerken, taraflar arasındaki ilk görüşmenin olumlu geçtiği belirtildi. Bordo-mavililerin, bu transferin para ya da takas yoluyla gerçekleşme seçeneklerine olumlu yaklaştığı, takas için de Olcay Şahan, Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu isimlerini gündeme getirdikleri öğrenildi.

Aatif Gitmeye Sıcak Bakmıyor

Bu gelişmenin ardından siyah-beyazlılarda gözler Şenol Güneş'e çevrildi. Beşiktaş'ın, tecrübeli hocanın değerlendirmesi sonucunda bu oyunculardan bir veya ikisini Trabzonspor'a vererek Ekici'yi kadrosuna katmayı planladığı ifade edildi. Fenerbahçe'de ise Aatif Chahechouhe'nun Menemenspor ile oynanan kupa maçının kadrosuna alınmaması, Mehmet Ekici'ye karşılık takasta kullanacağı iddialarını güçlendirdi. Ancak Aatif'ın Trabzonspor'a gitmek istememesi, sarı-lacivertlileri sıkıntıya soktu. Kulislerde ise Şenol Güneş faktörü ve Akyazı'nın açılışında Beşiktaş'ın Trabzon'a davet edilmesiyle iki kulüp arasında zirveye çıkan sıcak ilişkilerin, bu transferde siyah-beyazlıları avantajlı konuma getirdiği konuşuluyor.

Tutmak daha akıllıca

Zaten kadro kalitesi olarak istenilen düzeyde olmayan bir Trabzonspor için Mehmet Ekici, çok önemli bir isim. Çünkü top rakip alana geçtiğinde katkı yapabilen bana göre tek futbolcu. Bir de serbest vuruşlarda becerisi herkes tarafından bilinen bir gerçek. Böyle bir oyuncuyu kadroda tutmak bana göre; çok daha akıllı bir tercih olur. Fakat eğer Mehmet Ekici, ayrılmaya karar vermişse kulislerde konuşulan alternatif isimleri görmek gerektiği düşüncesindeyim.

Ekici'ye ihtiyaç yok

Beşiktaş'ın devre arası transferinin mantığı tabii ki aldığı oyuncuyu ikinci yarı sürdüreceği şampiyonluk yarışında kullanmak üzerine kuruluyor. Mehmet Ekici'ye baktığımız zaman, "Evet, Beşiktaş'ın böyle bir oyuncuya ihtiyacı var" diyemeyiz. Özellikle takımda Talisca'nın da iyileşmesinden sonra bu net olarak görünüyor. Bana göre; genel olarak bakacak olursak, Beşiktaş'ın transferinde Mehmet Ekici gibi bir oyuncu profiline değil de kenar ve stoper transferine ihtiyacı var.

Trabzon'dan 2.2 Milyon Euro İstedi

Mehmet Ekici ikinci yarıda Trabzon'da oynamak istemediğini bordo mavili yönetime bildirmişti. Yapılan görüşmelerde Trabzon, 1.4 milyon alan Ekici'ye 1.7 milyon Euro önermişti. Gurbetçi futbolcu ise 2.2 milyon Euro ve imza parası talep etmişti.

Editör: TE Bilisim