Koşmadan, alan daraltmadan, yardımlaşmadan, rakibe basmadan futbolun oynanmayacağını bu oyuncular biliyordur ama bilerek kasten yapmıyorlar, bunun başka bir izahını bulamıyoruz. Yasin’in atmış olduğu iki gol varki, evlere şenlikti. Bu goller amatör kümede bile yenmiyor. Yasin pozisyona giriyor ve tüm takım film seyreder gibi onu seyrediyor.  

Bu oyuncuların sorunu para ise ve bunu para alamadıkları için yapıyorlarsa yazıklar olsun. Bunun adı “İHANET”tir. Trabzonspor’da kimsenin alacağı kalmaz bunu bu oyuncuların bilmesi lazım. Oynanan oyundan ötürü bu oyuncuların yüzünün kızarması lazım ama o yüz onlarda varmı bilemiyorum. Bu taraftara hiç kimsenin bu rezilliği yaşatmaya hakkı yok. Böyle bir rezaleti başarmak ta büyük maharet ister.

Lig başlayalı beş hafta olmuş ama ne hikmetse Ünal hoca bu oyunculardan medet umarak hem kendini hem de kulübü zor bir sürece doğru sürüklemektedir. İki yıldır bu oyuncuları izliyoruz. İki yıllık sürede bu oyuncular, Trabzonspor’a hiçbir katkı yapamadıkları gibi, hem maddi hemde manevi zarardan başka bir şey vermemişlerdir. Yönetim ve hoca acilen bu oyunculardan kurtulmalıdırlar. Ünal hoca, bu oyuncuları sahaya sürerek, adeta kendi geleceğini ve kulübün geleceğini riske etmektedir. Ünal hocanın bizim gibi yürekten Trabzonsporlu olduğunun biliyoruz, bunun için bunlara göstermiş olduğu tahammülü anlayamıyoruz.

Burak Yılmaz sorunu yaşandıktan sonra, sahaya sürülmesi büyük bir hata idi. Burak’ın oyunculuğuna sözümüz yok, ama yaşanan polemikten sonra sahadaki Burak büyük soru işareti bırakmıştır bizlerde. Böyle bir polemikten sonra oyuncuyu ya satacaksın yada sahaya sürmeyeceksin.

Oynanan oyunu baştan sona defalarca izlediğimizde, yaşananların açıklaması ancak İHANET olabiliyor. Ekmek yediğin yere zarar vermenin başka bir açıklamasını en azından ben bulamadım, başka bir izah bulan varsa söylesin. Böyle bir oyuncu gurubunun Trabzonspor’u temsil etmesini istemiyoruz. Başaracaksak yada başaramayacaksak kendi çocuklarımızla yapmalıyız. Bu takmı başarıları ile sevinen, başarızılığında da yürekten üzüntü duyan insanların temsil etmesi lazım. Sayın Ağaoğlu’ndan seçim öncesi söylediği gibi, öze dönüş projesine uymasını bekliyoruz.

Sayın Ünal Karaman, bu hafta cesurca korkusuzca sahaya bizim gençlerimizi sürebilme cesaretini gösterip, Trabzonsporu, Trabzonlulara Trabzonsporlulara emanet edebilirmisiniz? Sizden böyle bir hamle bekliyor, bu takıma ve bu şehri yürekten bağlı olan bu gençlere güvenmenizi umuyoruz.
 
Editör: TE Bilisim