Genç futbolcuları kulübe kazandırma noktasında geçtiğimiz sezon master yapan Karaman en büyük sınavını vermeye hazırlanıyor 

Müthiş Bir Oyuncu, Ama

Bu sezon transferde şampiyonluk hamleleri yapan Trabzonspor, bir büyük yeteneği daha kaptı. DonisAvdijajönceki gün bordo-mavili kulüple 1+3 yıllık sözleşme imzaladı. Son derece üstün bitiriciliği, kolay çalım yeteneğiyle tribünleri coşturması an meselesi olan Kosovalı kanat oyuncunun en büyük sorunu ise disiplin problemi yaşaması. 

Bu Fırsatı Kaçırmamalı 

2014 yılında Arsenal, Juventus gibi takımların radarında olan ancak transferinden disiplinsizliği nedeniyle vazgeçilen golcü oyuncunun, belki de hayatının en büyük şansını yakalama noktasında adımlar atması bekleniyor. Henüz 22 yaşında olması ve gelecek sezon Trabzonspor’un da Avrupa Kupaları’nda mücadele etmesini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen genç oyuncunu bu fırsatı kaçırmaması gerekiyor. 

İmza Töreninde İlginç Söylem 

Özellikle de önceki gün imza töreninde söylemiş olduğu, “Burada genç oyuncuların kendini göstermek için çok çalıştığının da farkındayım. Ben de bu yüzden tercih ettim Trabzonspor’u. Kendimi gösterebilmek, kendimi kanıtlayabilmek ve takım arkadaşlarımla birlikte kazanabileceğimiz kadar maç kazanmak için geldim” cümlesinin altında geçmişle bir hesaplaşma olduğu şeklinde yorumlandı. 

Karaman’a İş Düşüyor
 
Birçok yıldız isimle Schalke'de forma giyen 22 yaşındaki genç yıldızın bir dönem kontratındaki sözleşme fesih bedeli 49 milyon Euro'ydu. Bu da demek oluyor ki bu oyuncu disiplin sorunları yaşamasaydı şuan Avrupa’nın önemli birçok kulübünde rahatça forma giyebilirdi. Bu noktada da Avdijaj’ı takıma kazandırma noktasında en büyük görev Teknik Direktör Ünal Karaman’a düşüyor. 

Taraftar Karaman’a Güveniyor 

Gerçekleşen bu transfere rağmen Bordo-Mavili taraftarlar Ünal Karaman’ın Avdijaj’ı dizginleyebileceği konusunda inancı tam. Geçtiğimiz sezon genç oyunculara güvenmesi, onlara sorumluluk duygusu aşılaması anlamında çok başarılı işler yapan Karaman’ın babacan tavrı ve yeri geldiğinde uyarılarının dozajı konusunu düşünülünce taraftarların gönlü bir hayli rahat.

İşte Er Meydanı Çık Ve Savaş
 
18 yaşındasın.. Avrupa’nın en önemli kulüpleri seni izliyor. Fesih bedelin 49 Milyon Euro. İyi de oynuyorsun. İyi oynamanın yanı sıra gelişebilme olasılığın çok var ki dev kulüpler peşinde ama disiplinsiz diye seni almıyor. Ama ne oluyor. Dünya futbol piyasasına göre bir adım geri atıyor Schalke’den Hollanda ligi takımlarında WillemII’ye transfer oluyorsun. İyi mücadele ediyor etkili maçlar da oynuyorsun ama halen daha kendini kanıtlayamamanın rahatsızlığını yaşıyorsun. Trabzonspor’a geliyor ve ben kendimi kanıtlamak istiyorum diyorsun. İşte sana er meydanı DonisAvdijaj.. Trabzonspor’un efsanelerinden olan Özkan Sümer’in bir lafı vardır.. Büyük olmak için büyüklerle sevişmeyeceksin, büyüklerle savaşacaksın” diye. İşte sana fırsat Avdijaj.. Çık ve oyna. Oyna ve başar.. Başar ve bu çılgın taraftarı sevindir.. Sevindir ki çok sevil... Çok sevil ki kendini kanıtlayabiL.
Ali Osman YÜRÜK
Editör: TE Bilisim