UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'ta A Milli Futbol Takımımız, İsveç karşısında harika bir geri dönüşe imza attı: 2-3. 11. dakikada Sol kanattan Augustinsson'un ortasında kaleye doğru süzülen topu Sinan Bolat tokatlayarak kornere gönderdi. 14'te Ön alanda yapılan presle topla buluşan Oğuzhan ceza sahası yayına doğru sokulup vuruşu yaptı. Top kaleci Olsen'in üzerine gitti. 20'de Derin bir topla Cenk, savunmanın arkasına sarktı. Topu iyi kontrol edemeyince açısını kaybetti ve pasını geriye çıkarttı. Sağ çaprazda topla buluşan Cengiz, topu soluna çekip vuruşunu yaptı.

Ama top üstten auta gitti. 34'te Larrson'un uzun topunu Augustinsson kafayla içeriye çevirdi. Ön direkte Thelin'in kafa vuruşu direkten döndü. Dönen topla yerniden buluşan Thelin, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

İkinci Yarı Nefes Kesti

49'da Claesson, ceza sahası yayına doğru sokulup vuruşunu yaptı. Sinan uzandı ama yetişemedi: 2-0. 51'de Mehmet Topal'ın sağ kanattan arka direğe havalandırdığı topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, topu sağına çekip yerden uzak direk dibine nefis bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi: 2-1. 62'de Mehmet Topal'ın kaptırdığı topla gelişen İsveç atağında Thelin, Berg ile verkaç yaparak ceza sahasına sokuldu. Arka direğe doğru yaptığı ortada top kaleye paralel gitti. 88'de Oğuzhan'ın pasında Cenk'in topuk pasıyla savunmanın arasına sızan Emre Akbaba, yakın mesafeden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Milliler, skoru eşitledi: 2-2. 90+2'de sol kanattan Serdar Gürler'in ortasında Emre Akbaba'nın kafa vuruşuyla skoru ilan etti: 2-3.

Lucescu'dan Beş Değişiklik

Rusya karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyet sonrasında Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu'dan biri zorunlu olmak üzere 5 değişiklik hamlesi birden geldi. Ay Yıldızlı ekibin teknik direktörü Lucescu, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Serdar'ın yerine Kaan Ayhan'ı, hafif sakatlığı bulunan Hasan Ali'nin yerine ise Ömer Bayram'a ilk 11'de görev verdi.

Lucescu, kalede Sinan Bolat'a, sağ bekte bu kez Şener yerine genç Mehmet Zeki Çelik'i oynatırken Rusya maçında performansını beğenmediği Yusuf Yazıcı'yı yedek bırakıp orta sahada Oğuzhan Özyakup'a şans verdi.

Ay ağı burkulan ve bu nedenle G.Saray'ın, Akhisar deplasmanına kadar hem tedavi uygulayıp hem de dinlendirmeyi planladığı Ömer Bayram, Hasan Ali'nin sakatlığı üzerine İsveç maçında ilk 11'de yer aldı. G.Saray Kulübünün, A Milli takım kadrosuna davet edilmesi üzerine Ömer Bayram'ın sakatlığı ile alakalı bilgi verip sakatlığı nedeniyle tedavi ve dinlendirilmesi tavsiyesinde bulunduğu öğrenildi. Ancak A Milli Takım aday kadrosundan çıkarılmayan ve yoğun tedavi uygulanan Ömer Bayram, Hasan Ali'nin sakatlığı üzerine Lucescu tarafından ilk 11'e konuldu.

Adaylık İçin Büyük Gün 27 Eylül

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) ev sahipliği yapacak ülkeyi 27 Eylül'de açıklayacak. UEFA'dan yapılan açıklamada, Türkiye ve Almanya'nın aday olduğu EURO 2024 ev sahipliğini kazanacak ülkenin, 27 Eylül Perşembe günü İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenecek seremonide duyurulacağı bildirildi. Açıklamada, Türkiye ve Almanya'nın TSİ 14.00'te sunumlarını gerçekleştireceği, sonrasında UEFA İcra Kurulu tarafından yapılacak oylamanın ardından TSİ 15.45'te turnuvanın ev sahibinin açıklanacağı belirtildi.

Demirören De Maçtaydı

UEFA Uluslar Ligi B Grubu 2. maçında Ay Yıldızlı ekibi desteklemek için TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1.Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF Başkanvekili Ali Dürüst ve yönetim kurulu İsveç'e geldi. Bu arada gurbetçilerimiz stadın büyük bir bölümünü doldururken ay-yıldızlıları destekledi. Karşılaşma sonunda Cenk Tosun taraftara üçlü çektirdi..
 
Editör: TE Bilisim