Trabzonspor lige fena başlamadı. Hem Avrupa’da gruplara kalmak hem de 3 maçta 5 puan idare eder.
Daha iyisi olabilirdi.
Futbolda deneme yanılma olmaz. Trabzonspor teknik patronu Ünal Karaman, Kasımpaşa ve AEK iç saha maçında deneme-yanılma yaptı ve olmadı.
Trabzonspor 1976-77 şampiyonluğuna nasıl gitti?
Şenol, Turgay, Necati, Kadir; Cemil, Ali Yavuz, Tuncay, Bekir, Ali Kemal, Necmi, Ahmet.
Herkesin ezberlediği, Erkan Ocaklı’nın ‘Cemil Ali Yavuz Tuncay hepsi çelikten birer yay, geçilmiyor kolay kolay.. Şenola Trabzon Şenola’ dediği yıllar.
Peki, Trabzonspor 1984 şampiyonu olurken kimler oynadı? Şenol, Turgay, Necati, Kemal, Küçük Şenol, Güngör, İskender, Dobi Hasan, Tuncay,  Hasan Vezir.
1996 gönüllerin şampiyonu kadroya bakalım, Lemi; Hamdi, Abdullah, Ünal, Ogün, Hami, Şota.
2005’de Cem Papila’nın elimizden alıp Fener’e verdiği şampiyonluk yılında? Kalede Tolga, Simkowiak, Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke ve İbrahima Yattara’lı kadro ile çıkardık.
2011… Şampiyonluğumuz.. Onur, Egemen, Selçuk İnan, Umut Bulut, Colman, Burak Yılmaz..
Kadro istikrarı hep önde tutulmuş.
Trabzonspor bunu yapmalı.

Trabzonspor’un iskelet kadrosu olacak, sonrasında da geç kalmadan müdahaleler yapılacak.
Örneğin iç saha maçında AEK’ya karşı ideal bir kadro ile başlayacaksın. Golü bulduktan sonra Ekuban, Nwakaeme, Sosa’yı alıp Fener’e saklayacaksın.
Sen AEK maçını kurtarmak için Nwakaeme’ye 90 artı 5’te depar attırırsan Fenerbahçe maçını ondan kurtarmasını bekleyemezsin.
Yine de savaştılar.
Şunu da yazarak tamamlamak isterim.
Ünal hoca şunu çok iyi bilir.
Bir takımın veya oyuncunun en büyük gücü moral kondisyonudur. Moral kondisyon olmadı mı, futbolcu koşmaz.
Ünal hoca AEK maçını 2-0 kapatarak hem futbolcuların hem camianın hem de yönetimin moral kondisyonunu düşürdü.
Kadro istikrarının önemine buradan da bakmak lazım.
 
SERGEN YALÇIN ÖRNEĞİ!
 
Sergen Yalçın’ın babası Trabzonspor’un efsane Başkanı Şamil Ekinci’nin İstanbul’da şoförü idi. Sergen Genç takımda iken Şamil bey Trabzonspor’a alınması için çok uğraştı. Olmadı, alamadık.

Bir futbolcu bir takım için çok önemlidir. Öyle bir transfer yaparsın ki seni şampiyon yapar. Önümüzde Sergen Yalçın örneği var.. Sonra Beşiktaş’ın simge ismi oldu. Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray ve son olarak da 100. yılında Beşiktaş’ta oynadı. Öyle bir oynadı ki, Beşiktaş’ı şampiyon yaptı.
 
Trabzonspor taraftarları Ahmet Ağaoğlu’nu seviyor. Ona Yusuf Yazıcı’nın yerini doldur çağrısını yaptılar. Mikel orayı kaldıramadı bir 6 numara transfer et derken şampiyonluğu düşündüler. Yapamadık ve bunun sıkıntısını çekeceğiz.
 
DOSTLARIN TUR SEVİNCİ
 
Trabzonspor’un AEK’yı elediği maçın son 10 dakikası kabus gibi idi. Trabzonspor ilk yarıda 2-0 geriye düşmüş ve ikinci yarıda bastırmasına rağmen AEK kalecisi gollere fırsat vermemişti. Son 10 dakikada tüm riskleri aldılar ve Trabzonspor’da tüm gücüyle savunmaya yapmaya çalıştı.

İşte maçın bitiş düdüğü ve şeref tribünündeki görüntü. Birbirine sarılan isimler iki dost. Birisi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç diğeri ise Ak Parti’nin kurucu il yöneticilerinden iş adamı Muzaffer Göktaş. İşte Trabzonspor ruhu.
 
ALO ORDA MISINIZ?
 
Trabzonspor’un çalışanlarının maaşları bir hafta gecikti mi buradan onu yazan kişiyiz. Futbolcu maaşları kadar çalışanın maaşı da kutsaldır. Aktaracağım bilgiler Trabzonspor çalışanının parayı bulunca! taraftarını hatta divan kurulu üyesini bile unuttuğunu gösteriyor. Kocaeli’nden sevgili üstad Nurettin Gemici aradı. Kongre üyesidir kendisi. Trabzonspor’dan kombine almak istiyor. 056161561….

Bu numara ile defalarca görüştü. Telefona çıkan dur seni ilgiliye! bağlayayım diyor. İlgili çıkıyor bir dakika diyor. Sonra da İnternetten alsana! şeklinde devam ediyorlar! O da ‘Divan üyesiyim yüzde 10 indirim hakkımı kullanayım.’ cevabını veriyor. Aloo..Trabzonspor’un bırakın 2 bin TL’yi yüz liraya ihtiyacı var. O kombine bir kişinin oradaki maaşı. Bugün 2 bin TL’ye değer vermeyen kişi yarın aylarca maaş bekler…
 
EMİR BÜYÜKDAĞ
 
Kamil Büyükdağ. Bayburt Gençlik Spor Boks Kulübünü kurduğunda ilk olarak sporcu lisansını oğluna çıkardı.

Daha küçücüktü. O çocuğun ve diğer arkdaşlarının üzerine titredi. Bayburt Gençlikspor Boks kulübünü Türkiye’nin dört bir yanına müsabakalara getirdi. Ardından ise oğlu Emir’le birlikte diğer sporculardan milli takımlara vermeye başladı. Emir Büyükdağ şu anda Bulgaristan’da. Hedefi uzun vadede Olimpiyatlar ve Avrupa Boks Şampiyonluğu. Çalışmaları ile stili ve babası Kamil Büyükdağ’ın yakın takibi ile hedefine ulaşacaktır. Emir yolun açık olsun.
 
FAZIL ALTINKAYNAK
 
1986-87-88 Affan Kitapçıoğlu’nun efsane öğretmenlerinden Fazlı Altınkaynak. Öğretmenlik döneminde okul futbol takım ile de yakından ilgilenmişti. Hem öğretmenlik yaptı, hem de Özdil isimli bir gazete çıkararak onunla birlikte Türkiye’deki tüm Özdillileri dolaştı.

Onları abone yaptı, gazete adına geceler düzenledi, festivallere katıldı. Müthiş bir keyif aldı. Emeklilikten sonra ise eğitim faaliyetlerinden kopmadı. Bu kez Pelitli’de bir kırtasiyeci dükkanı açtı. Şimdi orada hizmet veriyor. Dün sabah kendisi ile Akçay lokantasında karşılaştık ve sohbet ettik. ‘Meslektaşız’ dedi ve bir kez daha Fazıl hocanın gayretlerini takdir ettiğimi belirttim. 
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
TAKA Gazetesi 6 yaşında. Ahmet Sancak Plaza’da yaşgünü pastasını kesiyor.