Kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz
 
MHK kaynakları ve hakem camiasından edindiğimiz bilgilere göre, Çınar ile Ulusoy'a sezon sonuna kadar kesinlikle görev verilmeyecek. İki ismin önümüzdeki sezon hakemliğe devam etmesinin de hayli zor olduğu belirtildi.
 
Hakem yorumcuları, eski hakemler ve spor camiasında ağırlıklı olarak eleştirilen hakemlerin durumu dün akşam MHK'nin de gündemindeydi. MHK üyelerinin kendi aralarında sıcağı sıcağına yaptıkları değerlendirmeler sonucu, Çınar ve onu yanlış yönlendirdiği belirtilen VAR hakemi Ulusoy şu pozisyonlarda hatalı bulunduğu için cezalandırılacak:
 
İşte Hatalar
 
Emre Akbaba'nın sakatlandığı pozisyonda Samudio'ya gösterdiği kırmızı kart. (Bu pozisyonda Samudio'nun yaralama kastıyla hareket etmediği, şut atarken ayağı boşa gittiği için Emre'ye vurduğu görüşü dile getiriliyor).
 
G.Saray'a verdiği 2. penaltı. (Yine MHK'da ağırlık kazanan görüşe göre, Awaziem'inOnyekuru'nun ayağına bir teması yok, en azından pozisyonunu bozacak bir müdahalesi yok).
 
G.SARAY'ın ilk penaltısında top oyuna girmemişti. (Penaltı verilmesine yol açan müdahalenin, kornerden gelen top daha oyuna girmeden gerçekleştiği görüşü hakim.)
 
Galatasaray'ın ilk penaltısı atılırken çok sayıda futbolcunun ceza sahasına girmesi. (Bu konuda VAR'ın müdahale etmesi söz konusu olmasa da, Serkan Çınar'ın penaltıyı tekrar ettirmesi gerektiği belirtiliyor).
 
Kural hatası var!
 
Galatasaray lehine verilen ilk penaltıda, 'kural hatası' olabileceği ileri sürüldü. Sarı kırmızılılar korner kullanırken, topun oyuna girmediği anda Marcao, Abarhoun ile girdiği mücadelede düştü. Pozisyonu VAR'da inceleyen Serkan Çınar penaltıya hükmetti. Hürriyet'te yer alan, "Maç tekrarlanır iddiası" başlıklı habere göre, Bazı hakem hocaları, hakem Çınar'ın penaltı vererek kural hatası yaptığını savunup, "Futbolcuların, topun oyunda olmadığı anlardaki eylemleri için sadece disiplin cezaları (sarı ve kırmızı kart) verilebilir; teknik kararlar (penaltı, direkt ya da endirekt vuruş) verilemez. Rizespor 'kural hatası var' diye TFF'ye başvurursa, MHK bunu değerlendirir" ifadesini kullandılar.
 
Galatasaraylı Diagne'nin kullandığı ilk penaltıda kural hatası olduğunu belirten Rizespor Basın Sözcüsü ve Asbaşkanı Hasan Yavuz Bakır, maçın tekrar oynanması için TFF'ye başvuruda bulunacaklarını açıkladı. Radyospor'a konuşan Rizespor Basın Sözcüsü ve Asbaşkanı Hasan Yavuz Bakır, “Bütün Türkiye, son 5 haftada Rizespor'un güzel oyundan ziyade hakemleri konuştu. Futbolumuzun kalkınması için adalet lazım. Yaşanan olaylar Türk futbolu için kara bir günün özetidir. Bizi Süper Lig'de kimin şampiyon olacağı ilgilendirmiyor. Bizim hayalimiz küme düşme korkusu yaşadığımız sezonda ligi 5. sırada tamamlamaktı. Bu hayalimizi son 5 haftada hakem hatalarıyla ne yazık ki yıktılar” dedi.
 
Bakır, “Bir hafta boyunca Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının teşkivi konuşuldu. İnsanları satın almak bu kadar ucuz mu? İnsanların gururu yok mu? İnsanlara iftira atmak bu kadar kolay mı? Bu iftiraları atanlar dünkü futbolcumuzdan sonra ne konuşacak? Serkan Çınar'ı hakemlikten men etmenin kime faydası var? Biz her hafta bir hakemin düdük asmasını istemiyoruz. Biz sistemin doğru işlemesi gerektiğini savunuyoruz. Türk futbolunda sistem doğru işlemeli Diagne'nin kullandığı ilk penaltıda kural hatası olduğu spor kamuoyunda iddia edildi. Bu konuyla ilgili avukatlarımız gerekli incelemeleri başlattı. TFF'ye maçın tekrar oynaması için başvuruda bulunacağız" dedi.
 
Kural ne diyor?
 
IFAB KURAL 12: Direkt ve endirekt serbest vuruşlar ve penaltı vuruşları yalnızca top oyundayken yapılan ihlal ve kusurlar için verilebilir.
 
Nasıl çocuklarının yüzlerine bakacak
 
Galatasaray'ın Çaykur Rizespor'u 3-2 yendiği maçın ardından Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Türk futbolunun en sert tepkilerinden birini verdi. Galatasaray'a hakem hataları ile yenildiklerini ifade eden Hasan Kartal, "Bu terbiyesizler nasıl çoluğunun çocuğunun yüzüne bakacak. Böyle bir şey olur mu?” ifadelerini kullandı.
 
Kartal, “Galatasaray camiası büyük camia, bizi yensin, şampiyon olsun bize ne! Rizespor üzerinde oynanan bir oyun var ancak Rize bunları yemez, Rize bir bütündür. Bunlar onurlu insanlarsa, gururlu insanlarsa, kişilikleri varsa, hem federasyon başkanının, hem MHK başkanının istifa etmesi lazım. Demek ki bu işi yapamıyorlar” dedi.
 
TFF'den ve MHK'dan istifa beklentisi olduğunu kaydeden Kartal, "Bunlar onurlu insanlarsa, gururlu insanlarsa, kişilikleri varsa, hem federasyon başkanının, hem MHK başkanının istifa etmesi lazım. Demek ki bu işi yapamıyorlar. Balık baştan kokar, başıbozuk. Başı düzgün olsa, bunlar böyle yapamaz. Yönetimi bilmiyorlar, biz de kulüp yönetiyoruz. Böyle haksızlıkları gördükçe üzülüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Önceki gece A Spor’a telefonla katılarak açıklamalarda bulunan Kartal, Erman Toroğlu'nun "Tribünde silahımı getirin, bu hakemi vuracağım dediniz mi?" sorusuna da açıklık getirdi. Öyle bir cümle sarf etmediğini sözlerine ekleyen Kartal, “Öyle bir şey söylemedim. Ama Allah göstermesin, adamın yanında silah olsa bunlar adamı katil eder” dedi.
 
Aynı programda Kulüpler Birliği'nin Galatasaray'ın gösterdiği hakem tepkisinin ardından yayınladığı bildiriye imza atıp atmadığı sorulan Kartal, "O şeye imza atmadım. Islak imza atmadım ama bana böyle böyle bir konu var dediler, ben de katılırım dedim. Yeni başkan olduğum için fazla da bir şey anlamamıştım" cevabını verdi..
 
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk maçın ardından çok üzüldüklerini dile getirdi
 
Hayallerimizi ve emeklerimizi çaldınız
 
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk Galatasaray maçında aldıkları yenilginin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.  Buruk, "Hepimizin kenardan, tribünden, televizyondan izlerken Türk futbolu adına herkesin üzüldüğü bir hakem sahadaydı. Avrupa hayalimizi özellikle ikinci yarıda hakem hatalarıyla yitirdiğimiz maçlarla kaybetmiş bulunuyoruz. Onlara da teşekkür ediyorum. Bugün kötü bir hakem vardı. Kötü bir hakemin böyle bir maça verilmesi, en büyük yanlış bu. Bunun da faturasını ödeyecek olan MHK'dır"
 
Maçı kazanmaya çok yaklaştıklarını belirten Buruk, şunları kaydetti: "Özellikle de 2-1 öne geçtikten sonra kazanmaya yakın olan taraftık. Çok erken 10 kişi bırakıldık. Devamında öne geçtik. Daha sonra verilen penaltının, penaltı olduğunu görmedik. Maçtan sonra hakem hepimize 'İzleyin, izleyin.' dedi. İzleyince de açıkçası hiçbir şey görmedik. VAR ekranında hakemlere başka bir şey mi gösteriliyor yoksa bizim televizyonda izlediklerimizle ikisi aynı şey mi? Bunu sorgulamak gerekiyor. Bu kadar önemli maçın hakeminin uzun süre görev almamış, daha sonra yeni MHK ile görev almaya başlayan Serkan Çınar olmaması gerekirdi."
 
Ahmet Çakar'dan Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı için şok sözler!
 
"Türk futbolunun 11 Eylül'ü"
 
Eski hakem Ahmet Çakar, Çaykur Rizespor – Galatasaray maçını yöneten Serkan Çınar ile ilgili olarak olay sözler söyledi. Galatasaray’ın Çaykur Rizespor’u 3-2 ile geçtiği maça hakem Serkan Çınar’ın kararları büyük tartışma yarattı. Çınar’ın Galatasaray lehine verdiği 2 penaltı ve Rizesporlu futbolcuya çıkarttığı kırmızı kart sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
 
Çaykur Rizespor Galatasaray maçına hakem Serkan Çınar’ın kararları damgasını vurdu. Futbol yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar’dan hakem Serkan Çınar’la ilgili çok sert sözler geldi. Galatasaray’ın Çaykur Rizespor’u 3-2 ile geçtiği maçta hakem Serkan Çınar’ın verdiği 2 penaltı ve 1 kırmızı kart tartışma konusu oldu.
 
Eski hakem ve yorumcu Ahmet Çakar twitter hesabından “Rize-Galatasaray maçında hakem Serkan Çınar bir takıma maçı kazandırmak için Var hakemiyle birlikte bilerek isteyerek suç işliyor. Bu iş böyle gitmez” yorumunu paylaştı. Ahmet Çakar, “Rize-Galatasaray maçındaki hakem operasyonu 100 yıllık Türk futbolunun 11 EYLÜL ü olarak karanlık tarihinde yerini almıştır” dedi.
Editör: TE Bilisim