“Trabzonspor’un hakkı yendi”
 
Spor yorumcuları da Trabzonspor’un Başakşehir karşısında hakemler tarafından ince ince doğrandığını açıkladı. Beyaz Futbol programında Sinan Engin ve Ahmet Çakar, hakem Meler'e tepki gösterdi. Engin, Ekuban'ın pozisyonunun penaltı olduğunu, 2. gol öncesinde Abdülkadir'e faul yapıldığını söyledi. Engin, “Trabzonspor'un hakkının yendiğini düşünüyorum. Hafif hafif Halil Umut'un Trabzonspor'u yediğini düşünüyorum. Golden önce de faul olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
“İnce ince düdük çaldı!”
 
Ahmet Çakar ise, “Türk futbolunda en tehlikeli hakem Halil Umut Meler'dir. Kaşı gözü ayrı oynadığı gibi maç esnasında aman Başakşehir'i karşıma almayayım diye ince ince çaldığı düdükler var. Kafanda bin tane tilki dolaşıyor maça çıktığında. Olmayan şeyleri veriyorsun. Maçla oynuyorsun. Hakemlik karakteriyle ilgili büyük rahatsızlık uyandırdın bende” ifadelerini kullandı.
 
“Sen de mi eyyamcısın?”
 
A Spor’da yayınlanan programda Ekuban’ın penaltı pozisyonunu yorumlayan eski hakem Erman Toroğlu, “Başakşehirli futbolcu, hareketi yaptıktan sonra yüklendiği için rakibi düşünce kendisi de düşüyor. Net penaltı. Bunu vermeyen hakem bir, bir de VAR'daki hakem de bunu görüp hakemi uyarmıyorsa benim midem bulanır. Hakem pozisyonu net görüyor... Fırat abi sen de mi eyyamcı oldun” yorumunda bulundu.
 
“Vicdansızlık”
 
Fotomaç yazarı Zeki Uzundurukan ise A Spor’da katıldığı programda Meler’i şöyle eleştirdi; “Hakem Başakşehir'in tribün grubu Bozbaykuş gibiydi. İkinci golde Abdülkadir'e faul var. Pereira'ya yapılan bir harfeket var. Vicdansızlık... İrfan Can'ın hakeme bir küfür etmediği kaldı ona neden sarı kart verilmedi? Ligin kaderiyle bu kadar oynamayın. Bu akşam Trabzon olduğu için VAR yoktu. MHK bakalım ne diyecek, ne not verecek?”
Editör: TE Bilisim