Ahmet Ağaoğlu, TRT SPOR’da yayınlanan Gündem Futbol programına konuk oldu.

Galatasaray maçından sonra hakemlerle ilgili açıklamaları dikkat çeken Ağaoğlu “Başakşehir ve Galatasaray maçlarında yaşananlar aklın izah edebileceği şeyler değil” diye konuştu. 

“Milyonlarca insanın izlediği pozisyonu gelip VAR’da izleyeceksin ve hala ‘devam diyeceksin. Ben bunun adını koyamıyorum” ifadesini kullanan Trabzonspor Başkanı “Bu kadar net şeylerin ben hata olduğunu düşünmüyorum” dedi. “Biz hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz, hakkımız neyse onu istiyoruz” diye konuşan Ağaoğlu, kulüpte kendi VAR sistemlerini kurduklarını ve 1-2 dakika içinde pozisyonları inceleyebildikleri bilgisini verdi.

“TFF ve MHK’den açıklama bekliyoruz”

Ağaoğlu “Bırakın oynayarak yenilenim, düdükler oyunu tayin etmesin” açıklamasını yaptı ve TFF ile MHK’den açıklama beklediğini söyledi:  “Federasyon bizlerin oylarıyla göreve geldi. Futbolu yöneten kurumdur. Her aklınıza estiğinde federasyon istifa diyemezsiniz. MHK de federasyona bağlıdır. Ama TFF ve MHK’den dün yaşananların açıklamasını beklemek hakkımızdır”

Ağaoğlu, hakemlerin eğitimli, donanımlı ve çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

“Doğru karar verselerdi 2-3 puan önde liderdik”

“Hakemler hakkımızda doğru karar verseydi 2-3 puan önde liderdik” ifadesini kullanan Trabzonspor Başkanı “Biz hakem ve VAR kararlarına rağmen mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Maç sonu açıklamaları

Ağaoğlu, maç sonunda çok konuşulan açıklamaları hakkında ise “Dün akşam söyledim tepki alıyorsa yine alsın” dedi. Galatasaray’ı maç sonunda tebrik ettiğini belirten Trabzonspor Başkanı “Belki hatalar olmasa yine yenilebilirdik” ifadesini kullandı.

Yabancı sınırlaması

Ağaoğlu yabancı sınırlaması hakkında da “Yabancı futbolcuya karşı değilim. Ama bu politika üzerinden kulüpler ekonomik sıkıntılar içerisine girdi. Yabancı sınırlaması yavaş düşürülebilir. Yaptığımız yabancı transferlerin yüzde 90’ı zarar bilançosu olarak kapatıldı. Türkiye Çin ve Katar’dan sonra son durak. Böyle olmamamız gerekiyor. Altyapıya yaptığınız yatırım popüler yatırım değildir. Biz bunu kırmayı başardık” dedi.

‘Cardiff Sala’dan önce Yusuf Yazıcı’yı istedi”

Trabzonspor Başkanı transfer süreçleri hakkında da “Abdülkadir ile Yusuf Yazıcı’ya yurtdışından teklifler geldi. Bir Premier Lig kulübünden teklif geldi. Sala’dan önce Cardiff City,  Yusuf Yazıcı’yı istedi. Bizden ret gelince Sala’ya yöneldiler” bilgisini verdi.

Editör: TE Bilisim