Kendinize Gelin

Trabzonspor’da gözler Alanyaspor maçına çevrildi. Ligde 33 puanla 7’inci sırada yer alan Trabzonspor, 6 maçtır galibiyete hasret. Son galibiyetini 16 Aralık 2017’de 1-0’lık skorla Bursaspor karşısında alan Trabzonspor, son 6 maçından 5 beraberlik, 1 mağlubiyetle ayrıldı. Liderin 13 puan gerisinde yer alan Trabzonspor, Avrupa hedefine de çok uzak. Bordo-Mavililer, lig dördüncüsü Beşiktaş’ın da 8 puan gerisinde yer alıyor.

Herkes Gol Atmalı

Kaybedilen Başakşehir maçından sonra, "Savunmadaki sorunu hallettik ancak gol atma konusundaki problemi çözemedik" diyen Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Alanyaspor maçı öncesi çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Antrenmanlarda atakları sonlandırmada yaşadıkları aksaklıklar üzerinde duran 55 yaşındaki teknik adam, Burak dışında skor üretecek isimlere ihtiyacı olduğunu öğrencilerine anlattı.

Sorumluluk Alın

Oyuncularından daha fazla sorumluluk almalarını isteyen Çalımbay, son vuruşlarda yaşadıkları şanssızlıkları da aşmaları gerektiğini belirtti. Yusuf, Castillo, Abdülkadir, Sosa gibi isimlerden Alanya maçında daha çok ceza sahasına girmelerini isteyen Çalımbay, “Alanya maçında daha çok ceza sahasına girin ve kaleyi yoklamaktan çekinmeyin. Burak oynasa da oynamasa da, galibiyet için herkes skor üretmek zorunda. Gol bölgesinde sorumluluk alın” dedi.
 
Editör: TE Bilisim