“Asla Taviz Vermemeliyiz”

Albayrak Medya Grubu'nu ziyaret eden başkan Usta, öncelikli olarak kulübün içinde bulunduğu durumu anlatarak söze başladı. Üzerinde durdukları noktanın önümüzdeki yıllara yatırım yapmak olduğunu belirten Usta, “Kilidi açacak anahtar gelecek yıllara yapılacak yatırımdır. Bundan taviz verme ihtimalimiz asla söz konusu olmamalı. 

Çalkantılı Dönemler

Trabzonspor'un en son başarılı olduğu yıl 2010-2011 sezonu. Bunun arkasına baktığımızda 2008'lerden gelen bir serüven var. Yine de o yıllarda ekonomik olarak büyük bir buhran içerisinde olan bir Trabzonspor görmedik. Kulübün ekonomisiyle sportif taraf çok büyük açık vermeden ilerledi. Elbette yine açıkları vardı ama bir denge de söz konusuydu. 2010-2011'den sonraki 5 yıllık süreçte ise çok ağır ekonomik buhranlı bir dönem yaşandı. Çok çalkantılı ve inişli çıkışlı bir dönem. Pek çok hoca gelip gitti, buna bağlı olarak da daha fazla sayıda futbolcu alınıp satıldı” dedi. 

"En Az 3 Yıla İhtiyacımız Var"

Başkan Muharrem Usta, önlerinde yer alan 3 yılın çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Usta, “Eski başkanımız Nuri Albayrak Bey ile konuşurken de ifade ettim. Trabzonspor'un önünde ekonomik anlamda hala 3 yıllık çok ciddi bir darboğaz var. Peki 3 yılda bu iş yerli yerine oturur mu, imkansız. Trabzonspor'un ekonomik önceliği bundan sonra hiçbir zaman kaybolmamalıdır. Bu anlayışın ilelebet sürmesi lazım. Ama içinde bulunulan durumla ilgili temiz ve sağlıklı bir 3 yıla kesinlikle ihtiyacımız var" mesajı verdi.

Akyazı İçin Emek Verenlere Teşekkür Etti

Başkan Usta, maçlarını yapmak için artık neredeyse günleri saydıkları Akyazı Stadı için de görüşlerini dile getirdi. Çok önemli bir eser ortaya çıktığını belirten Usta, “Yıllar yılı uğraşı verilen büyük emekler var orada. Camia olarak emeği olan herkese gönülden teşekkür etmemiz gerekiyor. Bu büyük eser birçok kurumun işbirliği ile ortaya çıktı. Artık sonuna geldik. Adanaspor maçıyla başlarız diye düşünüyorum. Stadı açmak için Türkiye Futbol Federasyonu'nun da onay vermesi gerekiyor. Onlar da maç oynanıp oynanmayacağına karar vermek için bir ekip gönderiyor. Haliyle TFF, TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koordinasyon içindeyiz" diye konuştu.

"İsim Sponsorluğunda Sona Yaklaştık"

Stadın isim sponsorluğu konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirten Usta, “Stadın isim sponsorluğu yanında diğer sponsorluklar da var. Aslında çok alanda ciddi sponsorluklar yaptık. İsim sponsoru olarak düşündüğümüz bir firma vardı. Onu da isim sponsorluğu kadar olmasa da önemli bir rakam ile bir başka sponsorluğa kaydırdık. Şu anda isim sponsoru kesin değil. Bakalım stat açılana kadar adını koyabilecek miyiz? O da sonlara doğru yaklaşıyor" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Bir İlki Yapıyorlar

Trabzonspor Eski Başkanı ve Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak, bordo-mavili kulübün başkanı Muharrem Usta'ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederken, “Şu anda Trabzonspor iyi yoldadır. Başarılarının devamını diliyorum. Öncelikli olarak ele aldıkları nokta Trabzonspor'un ekonomik durumu. Bence bugüne kadar Trabzonspor'a gelen başkan ve yönetimler ekonomik noktaları hiçbir zaman ön planda tutmadılar. Sadece sportif başarıyı öne aldıkları için Trabzonspor tarihinde hiç düşmediği kadar zor duruma düştü. Bu zor durumda Trabzonspor'a sahip çıkan sayın başkan ile ekibine ve şu anda Trabzonspor'a destek veren tüm camiaya öncelikle teşekkür ediyorum. Takımın önce ekonomik olarak düzlüğe çıkacağına ardından da sportif başarıların geleceğine inanıyorum. İnandıkları yol doğrudur ve bu yolda devam etmelerini diliyorum" dedi.
 
Editör: TE Bilisim