İşadamı Levent Sekban, ‘Trabzonspor’da son söz her zaman delegenindir. 7-8 Nisan’daki olağanüstü kongrede en ufak bir usulsüzlük görmemiz halinde, mahkemeye gideceğimizin bilinmesini istiyoruz’ açıklamasında bulundu. Trabzon Fikir Spor Sanat Platformu ve Trabzon Spor Platformu Sözcüsü adamı Levent Sekban, Trabzonspor’un zor günlerden geçtiği bu dönemde son sözü Trabzonspor’un gerçek sahipleri, delegenin söyleyeceğini söyledi.
 
“Usulsüzlük halinde müdahale edeceğiz”

 
Platforma üye kongre üyeleriyle İstanbul’da istişare toplantısında biraraya gelerek sonuç bildirgesi yayımlayan oluşum, olağanüstü kongreyi öncesinden, sonrasına kadar yakından takip etme kararı aldı. İşadamı Levent Sekban, 7-8 Nisan’dak olağanüstü kongrede hiçbir şeyin eskisi olmayacağını belirterek şunları söyledi: “Olağanüstü kongrede Divan Kurulu oluşturulacak. Divan Kurulu oluşturulmasından, yönetimin ibra edilmesine kadar, seçimin tüm aşamalarında herhangi bir usülsüzlük görürsek müdahale ederiz. Kongreyi gerekirse mahkemeye götürürüz. Bu konuda üyelerimizin daha önceki kongrelerden emsal kararları vardır.
 
“Öne ikra sonra ibra”
 
Özellikle yönetimin ibrasını yakından izleyeceğiz. Herhangi bir kuraldışı uygulama olursa tutanak tutacağız. Tutulmamasını da tutanağa geçireceğiz. Şunun altını çizmem gerekiyor; İbra oylaması kesinlikle Aralık kongresine bırakılmalıdır. Aralık kongresine kadar hesap tetkik komisyonu ve bağımsız denetim firmasının incelemeleri ancak neticelenecektir. Her bir delege de, inceleme sonucuna göre Aralık ayındaki olağan kongrede kararını verebilir. Hesapları görmeden ibranın yanlış olduğunu vurguluyoruz. Önce ikra, sonra ibra diyoruz. Denetleme kurulu raporunu okuyup anlayarak karar versinler.”
 
Sahada, Kasada, Masada Güçlü Kulüp
 
“Trabzonspor’un mevcut durumu tüzük eksikliğidir. Sahada, kasada, masada güçlü Trabzonspor istiyoruz. Platformumuz olarak tüzük hazırlığımız var. Tüzükte olmazsa olmazlar, Trabzonspor kongrelerinin 3 yılda 1 Mayıs ayında yapılması, kongre üyesi olma kriterlerinin yeniden belirlenmesi. Bu konuda da hazır ve gelir getirici bir çalışmamız olacak. Yani delege olmadan önce herkes taraftar olacak.”
 
Tüzük Anayasa’dır
 
“Trabzospor’a yeni tüzük olmazsa olmazdır. Kulübün 6 şirketi var. Tüm yönetimlerde döneminde borçlanmalar aktif-pasif olarak şirketler üzerinden yapılageldi. Yeni tüzükte şu olmalı; şirketler derneğe sormadan bağımsız hareket edemez. Yani kongre üyelerine sorulmadan borçlanma yapılmamalıdır.”
 
İlkelere Göre Yönetim
 
“trabzonspor’un bekası için kısa, orta ve uzun vadeli yol haritalarımız net şekilde bellidir. Kulüp ilkelerle yönetilsin istiyoruz. Bu ilkeleri baştan belirleyip, ilkelere uygun yönetimlerle bilgilerimizi paylaşmaya hazırız. Böyle yönetimler bulamazsak, yönetimlere talip olduğumuzu da vurgulamak isterim.” İstanbul’da çalışmalarını yürüten Trabzon Fikir Spor ve Sanat Platformu ile ona bağlı çalışan Trabzon Spor Platformu’nda, Levent Sekban dışında, İsmail Hakkı Doğan, Harun Özdemir, Recep Bakırtaş, Deniz Erçin ve Barbaros Özcan gibi isimler bulunuyor.
AYTEKİN AKAY
Editör: TE Bilisim