Bir Kırmızı, Bir Penaltı Verilmedi

Trabzonspor’un Göztepe karşısında aldığı yenilgiden çok Hakem Fırat Aydınus ile VAR hakemi Koray Gençerler’in kararlarının yankıları devam ediyor. Aydınus, müsabakanın 55.dakikasında Sosa’ya yapılan müdahalede Göztepeli oyuncu Jerome’a kırmızı kart göstermesi gerekirken oyunu devam ettirmiş, VAR Hakemi Koray Gençerler de pozisyona müdahil olmamıştı. Müsabakanın 56.dakikasında da Sörloth, Titi tarafından ceza sahası içinde düşürülmüş Aydınus yine ‘devam’ demiş, VAR hakemi Koray Gençerler yine sessiz kalmıştı.

Flaş iddialara MHK ne diyecek?

Yaşanan bu gelişmelerin ardından VAR Odasında neler yaşandığı merak ediliyordu. Fotomaç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve A Spor yorumcusu Zeki Uzundurukan, Sörloth’un düşürülmesi sonrası Trabzonspor’un penaltı beklediği pozisyonla ilgili flaş bir iddiada bulundu. Uzundurukan, VAR Odası’nda Koray Gençerler ile Kemal Yılmaz arasında geçtiği iddia edilen konuşmaları paylaştı. AVAR hakemi Kemal Yılmaz’ın VAR hakemi Koray Gençerler’e ‘Bana pozisyon penaltı geldi, Fırat Aydınus’u çağırmayı öneriyorum” dediği, Koray Gençerler’in de ‘Pozisyonda incelenecek bir şey yok” dediği belirtildi.

Yılmaz Rapor Etti

Bu konuşmaların ardından Gençerler ile Yılmaz arasında tartışma yaşandığı Gençerler’in ‘Sorumluluk bende. Sen karışma, kes sesini’ diyerek Kemal Yılmaz’ı susturmaya çalıştığı iddia edildi. Ancak Kemal Yılmaz’ın ‘Benimle böyle konuşamazsın, bunları raporuma geçireceğim” dediği iddia edildi. Uzundurukan, Kemal Yılmaz’ın maç sonrası yaşananları MHK’ye rapor ettiğini de belirtti. O akşam VAR Odası’nda neler yaşandı? MHK’nin bu durumu kamuoyuna açıklaması gerekiyor. Trabzonspor camiası da yaşananların MHK tarafından açıklanmasını bekliyor.
 
Editör: TE Bilisim