1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine Trabzonspor’un son günlerdeki gelişmelerini değerlendirdi. Kulübün transfer politikasını eleştiren Hatayoğlu, "Yaşı 32’yi geçmiş futbolcu sayısı 9. Bu transfer anlayışları Trabsonspor’a ekonomik olarak darbe. Trabzonspor’un sorunu teknik direktör değil, yönetimsel. İki kez kovulan Ersun Yanal’ı 3. kez getirilmesin diye söyledik. Muharrem Usta, yapması gerekenleri yapmadı. Trabzonspor’un durumu içler acısıdır. Hoca işin parçasıdır. Onu oraya getiren bu işin sorumlusu Muharrem Usta’dır" diye konuştu.

"Ersun Yanal’ın başarısızlığı sürpriz değil"

Takımdan gönderilen Ersun Yanal’ın başarısızlığının sürpriz olmadığını belirten Hatayoğlu, "Ersun Yanal’ın bu takıma yapacağı bir şey yoktu. Oraya gelmesi hata. Ersun Yanal, heyecanını kaybetmiş bir teknik direktör. Paraya geldi. 2 milyon TL civarında paraya geldi. Görevi bıraktığında para için kavga ediyor. Asıl tepkiyi Muharrem Usta’ya tepki gösterilmesi gerekir" şeklinde konuştu.,

"Rıza Çalımbay, doğru isim değil"

Göreve getirilen Rıza Çalımbay’ın da doğu bir isim olmadığını açıklayan Alaattin Hatayoğlu, "Saha içinde yapacaklarından öte Trabzonspor’un kimyasıyla uyuşur mu ona bakarım. İstanbul’dan bir teknik direktör hatta futbolcuyu Trabzonspor’a yakıştıramıyorum. Rıza Çalımbay ile sezon sonuna kadar anlaşma yapıyorlar, güvenmiyorlar. Trabzospor’u daha yakından birini getirebilirlerdi. Rıza Çalımbay’ın olması önemli bir şey değil" değerlendirmesinde bulundu.

“Beyinleri eski takımlarında gövdeleri Trabzon’da”

Beşiktaş maçında gol attıktan sonra sevinmemesini ve siyah-beyazlı tribünlere yaptığı hareket hakkında da konuşan Hatayoğlu, "Beyinleri eski takımlarında gövdeleri Trabzon’da. Olcay Şahan, bu sezonki maçta gol attıktan sonra Beşiktaş taraftarından özür diledi. Olcay, Trabzonspor forması ile Beşiktaş’a gol atmayı yanlış mı görüyor. Bunlar Trabzonspor’da yanlış şeylerdir" dedi.

"Trabzonspor’un olağanüstü durumunda Başkan Amerika’da"

Trabzonspor’un kurtuluşunun kendi iç dinamiklerinden olduğunu söyleyen Alaattin Hatayoğlu, "Trabzonspor, Trabzon’dan yönetilmedir. Trabzonspor’u gerçek Trabzonsporlular idare etsin. Trabzonspor’un olağanüstü durumunda Başkan ve Asbaşkan piyasada yok. Hocasını göndermiş, yeni hoca alıyor, kimse ortada yok. Trabzonspor’un başkanı Amerika’da" diyerek sözlerini noktaladı.
 

Editör: TE Bilisim