Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı, Türkiye Şampiyonası 2.Etap Puanlı Yol Yarışmaları Giresun’da yapıldı. Giresun’da Gemilerçekeği Mahallesi’nde bulunan Millet Bahçesi’nin bahçesinden start alan bisiklet yarışı Giresun, Keşap, Espiye arasında sürdü. Trafiğin tek şeride düşürüldüğü yarışta heyecan da doruk noktaya yükseldi.
 
Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halil Demirel, “Yaklaşık 450 sporcumuzun katıldığı bir faaliyetti. 4 farklı kategoride yarışıldı; birinci kategori 85,ikinci kategori 70,üçüncü kategori de 32 km yol kat ettiler. Gençler, Büyük Bayanlar, Yıldızlar A-B olarak adlandırıyoruz.
 
Bir ilden birden fazla takım katılabiliyordu ve şu anda 60 farklı takım yer aldı. Bisiklet sporunda Türkiye’de söz sahibi olan ilk 6-7 ilden bir tanesidir Giresun. Bunun için bu sporu ilimiz Giresun bölgesine taşıdık. Federasyonumuzda uygun gördü ve çok güzel bir havada bunun keyfini yaşadık” şeklinde konuştu.
 
Yetkililer ayrıca Giresun’da yeni kulüpler ve yeni katılımların olduğunu söyledi. Yetkili kaynaklar ayrıca Bisiklet sporu ile ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden gerekli bilgiler alınarak ilgili spora gerekli desteğin ve katılımın sağlanması gerektiğinin altı çizdiler. Şampiyon sporculara Madalyalar Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halil Demirel tarafından verildi.
 

Editör: TE Bilisim