Sakatlığından ötürü son oynanan Göztepe ve Gençlerbirliği maçlarında forma giyemeyen Burak Yılmaz, Başakşehir maçında yeniden formasına kavuştu.

 Hollanda’daki tedavisinin ardından moralli ve hırslı dönen Burak Yılmaz, Başakşehir maçında forma giyebilmek adına anterman kaçırmamak için Trabzon’a özel uçakla gelmişti. Müsabaka öncesi teknik adam Rıza Çalımbay ile özel görüşen Burak Yılmaz, hocasına Başakşehir maçında oynamak istediğini yineledi. Bunun üzerine Çalımbay da Burak Yılmaz’ı oynatma kararı aldı. Başakşehir maçı öncesi oynadığı 16 maçta 17 gol atarak adeta ikinci baharını yaşayan Burak Yılmaz, Başakşehir maçında yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 

44.dakikada Onazi’nin ceza sahasına gönderdiği topu mükemmel kontrol eden Burak Yılmaz’ın vuruşu kötü olunca Bordo-Mavili ekip mutlak bir golden oldu. 53.dakikada ceza sahası içine girdikten sonra Burak Yılmaz yerde kalınca Bordo-Mavililer penaltı bekledi. Ancak hakem Bület Yıldırım ‘devam’ dedi. Kenar yönetiminin bu karara büyük tepkisi oldu. Ancak Burak Yılmaz hareketleri ile pozisyonun penaltı olmadığını ifade etmeye çalıştı. Burak Yılmaz, Başakşehir’e karşı daha önce oynadığı 11 maçta 9 gol atmış, bu gollerden 7’sini Trabzonspor formasıyla çıktığı 5 lig maçında kaydetmişti. 32 yaşındaki forvet, ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan ve 2-2 beraberlikle biten maçta takımının 2 golüne de imza atmıştı. 
ALİ OSMAN YÜRÜK
 
Editör: TE Bilisim