Ç.Rizespor beş yıl aradan sonra süper ligde ilk karşılaşmasında evinde Gençlerbirliği ile karşılaşıyor.

Ve beklenen gün geldi çattı… Ç.Rizespor taraftarının 1825 gün sonra tekrar hak ettiği yer olan süper ligde ilk maçına çıkıyor.

Baştan aşağıya yenilenen kadrosu ve yeni bir teknik direktörle süper lige merhaba diyecek olan mavi-yeşilli takımda bu akşam oynayacağı maçtan üç puan ile ayrılarak lige moralli bir başlangıç yapmak istiyor.

Rıza Çalımbay’ın en büyük kozu taraftar. Sezonun ilk maçı için günler öncesi biletlerini alan Ç.Rizespor taraftarı Gençlerbirliği maçında tribünlerde şov yapacak, takımına tam destek verecek.

Ligin ilk maçında sakatlığı süren Hurşut Meriç yer almazken, forvet oyuncusu Kweuke’nin lisansının henüz çıkmadığı öğrenildi. Bu futbolcu için Ç.Rizespor’un UEFA nezdinde girişimleri devam ediyor.

Öte yandan hafta içi ülkelerinin Milli takımlarına giden Ousman Vıera, Ali Adnan, Depetris, Sezer, Oğuzhan ve Tevfik Rize’ye dönerek, dün yapılan son taktik çalışmasında yer aldılar.

14’üncü Kez Merhaba ..

Ç.Rizespor lig tarihinde bundan önce 13 kez mücadele yaptı. Yeşil-mavili takım sezonun ilk maçlarında 7 beraberlik, 4 mağlubiyet ve 2 ‘de galibiyet alarak başlangıç yapmıştı.

Stat: Teni Rize

Hakem: Özgür Yankaya

Saat: 20:00

Yayın: Lig T.V

Ç.Rizespor: Necati ( Pawelek ), Koray, Sezer, Vıera, Ali Adnan, Kıvanç, Ludoviç, Cernat, C.Ahmet, Sercan, Uche Kalu

G.BİRLİĞİ: Ferhat, Serkan Kurtuluş, Sedat, Ante, Petrovic, Jimmy, Tomiç, Gosso, Mervan, Stancu, Deniz

 

Editör: TE Bilisim