Ahengi Bozdu

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, sezon başından bu yana skandal tercihleri ve her mağlubiyet sonrası yaptığı açıklamalarıyla adeta camiayla dalga geçiyor. Son üç haftadır takıma yeni bir sistem oturtmaya çalışan Yanal, ısrarla forvet oyuncusu N’Doye’den 10 numara yaratmaya çalışıyor. Yanal’ın N’Doye ısrarı tüm takımın da ahengini ve ritmini bozmuş durumda. N’Doye’yi kazanmak isterken 4-5 futbolcuyu birden kaybetti.

Deneme Tahtasına Çevirdi

Yusuf Yazıcı ile Olcay Şahan son iki maçtır hem sol kanatta hem de sağ kanatta görev alırken önceki performanslarından çok uzak bir görüntü çizdiler. N’Doye ile Rodallega’nın 11’de başlamasıyla son üç maçtır da takımın en etkili silanı Castillo yedek soyunuyor. Oyuna sonradan girdikten sonraki görüntüsüyle de adeta küsmüş izlenimi veriyor. Birkez daha görüldü ki N'Doye’den bir 10 numara olmaz. Yanal, adeta takımı deneme tahtasına çevirdi.

Neyle Teselli Buluyor?

Ve lig neredeyse bitti, Ersun Yanal, Yeni bir takımız, ikinci yarının lideriyiz, iyi bir takım olma yolunda ilerliyoruz” gibi cümlelerle camiayı avuttuğunu sanıyor. Donanımlı bir kadrolarının olmadığından dert yanan Yanal, her maç Aytaç Kara ve Matus Bero’dan başka oyuncu yokmuş gibi kurtarıcı olarak bu iki oyuncuya sarılmış durumda. Son haftalarda formsuz olsa da takımın en önemli hücum oyuncusu Yusuf Erdoğan, bir kenara itilmiş durumda. Bero’ya verilen şans Yusuf’a neden verilmiyor?

Yanal Tercihini Gözden Geçirin

Kayserispor maçı 2-2’lik beraberlikle devam ettiği bölümde galibiyet golüne ihtiyacı varken takımın en iyi oyuncusu Rodallega’yı kenara almanın izahını Ersun Yanal nasıl yapacak? Ersun Yanal, buna benzer değişiklikleri ve oyuncu tercihlerini sezonun ilk yarısında da yapmış, kaybedilen her puanın sorumlusu da Yanal gösterilmişti. Birileri Ersun Yanal’a Trabzonspor’da teknik direktörlük yaptığını hatırlatmalı. Hatta 50.yılda yönetimin teknik direktör Ersun Yanal tercihini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini de hatırlatalım. 
 
Editör: TE Bilisim