2019-20 sezonunda lig, kupa ve Avrupa’da 3 ayrı kulvarda mücadele edecek olan Trabzonspor, sakatlıklardan yana sezona şanssız bir başlangıç yaptı. Geçtiğimiz sezondan devam eden sakatlığı nedeniyle sezona Onazi’den yoksun başlayan bordo-mavililerde, daha sonra Kamil Ahmet Çörekçi, ameliyat olan Abdülkadir Ömür ve Yusuf Sarı’nın yanı sıra CalebEkuban’ın da sol ayak tarak kemiğinin kırılması Teknik Direktör Ünal Karaman’ın canını bir hayli sıktı. 

Ekuban Da Ameliyat Edilecek 

Bordo-Mavililer resmi internet sitesi üzerinden Ekuban’ın ameliyat olacağı konusunda duyuru yayınladı. Açıklamada Trabzonspor, “Takımımızın gerçekleştirdiği antrenmanda sol ayağına aldığı darbe sonucu sakatlanan oyuncumuz CalebEkuban’ın muayenesi yapılmış, çekilen röntgen ve tomografisi sağlık kurulumuzca değerlendirilmiştir. Yapılan tetkikler sonrası sol ayak beşinci tarak kemiği tabanında parçalı kırık tespit edilen oyuncumuz CalebEkuban’ın ameliyat edilmesi gerekli görülmüştür” ifadelerine yer verdi. 

Ekuban’dan Mesaj Var 

Sakatlığı sonrası açıklama yapan Ekuban "Futbol verir ve futbol alır, tıpkı hayat gibi. Ne yazık ki en az 1 ay sahalardan uzak kalacağım ve ameliyat olacağım. Takımımı her zaman destekleyeceğim ve geri döneceğim" ifadelerini kullandı.  Bordo Mavili futbolcunun sakatlığının ardından başarılı oyuncuya geçmiş olsun mesajları yağdı. Bordo Mavili futbolcularda Pereira, Avdijaj, Nwakaeme ve eski Trabzonsporlu Hugo Rodallega sosyal medya üzerinde golcü oyuncuya "geçmiş olsun" dileklerini iletti. 

Sturridge De Belirsiz 

Sakat oyuncuların yanı sıra fizik olarak tam hazır olmayan ayrıca hafif sakatlığı nedeniyle de takımdan ayrı çalışan Daniel Sturridge’in de durumu belirsizliğini koruyor. Aynı zamanda tedavileri devam eden ve takımdan ayrı çalışan Onazi ile Kamil Ahmet Çörekçi’nin de takıma katılması süre alacak. Ayrıca ObiMikelile Avdijaj’ın da henüz fizik olarak tam hazır hale gelmedikleri kaydedildi. Ekuban ile çarpışan ancak durumu ciddi olmayan Fernandes ile ilgili karar da yapılacak son kontrollerin ardından verilecek.

Kadro 20’ye İniyor 

Sakatlıkların ardından Trabzonspor’u zor günler bekliyor. Sezona alternatifli kadroyla başlayan, şu anda hem lig hem de Avrupa’da mücadele eden ve yoğun fikstüre girecek olan bordo-mavililerde teknik direktör Ünal Karaman, TFF’yebildirilen 28 kişilik A takım kadrosunda yer alan Abdülkadir Ömür, Yusuf ve Ekuban’ın yanı sıra Onazi ve Kamil Ahmet’ten bir süre faydalanamayacak. Ayrıca durumları belirsiz olan Fernandes ile Sturridge de bu isimler arasında eklendiğinde 28 kişilik kadro 3 kaleci ile birlikte 20’ye iniyor.

Abdülkadir Ameliyat Oldu
 
Dün sol dizinden menisküs ameliyatı olan Abdülkadir Ömür’ün 4 ila 6 ay arasında sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Trabzonspor resmi internet sitesinden oyuncunun başarılı bir ameliyat geçirdiğini duyurulurken, “Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonrasında operasyonu gerçekleştiren doktorların verdiği bilgiye göre uygulanan ameliyat tekniği gereği oyuncumuz 4 ila 6 ay sahalardan uzak kalacaktır” ifadeleri kullanıldı. 

Başkan Ziyaret Etti 

Başkan Ahmet Ağaoğlu da ameliyatın ardından Abdülkadir Ömür’ü Almanya’da ziyaret ederken genç oyuncunun tedavisinin bir süre Almanya’da devam edileceği ve ilerleyen süreçte ise Trabzon’a dönerek kontrollü olarak tedavisine burada devam edileceği ifade edildi. 
Editör: TE Bilisim