Yazıma başlamadan önce idlip'te şehit düşen 33 kahraman askerimize rahmet dilemek istiyorum. Mekanları cennet olsun..
 
Askerde her köşede, her duvarda " vatanını en çok seven işini en iyi yapandır" yazısı vardır. Bu özlü sözde olduğu  gibi bende en iyi yaptığım işe futbol yorumlamaya geçiyorum....
 
ismi ile müsemma karadeniz derbisi;
 
Bir tarafta istanbul takımlarına kafa tutmayı şiar edinmiş, bu yılki çıtasını şampiyonluk olarak belirlemiş  Trabzonspor, diğer tarafta ligde kalıcı olmaya çalışan, düşme hattında ki takımların nefesini ensesinde hisseden komşu Rizespor..
 
Bir yanda kazanması durumunda tekrar liderliği ele geçirecek Trabzonspor, diğer tarafta kazanması halinde rahat bir nefes alacak rizespor.
 
Velhasıl iki ekip içinde ölüm kalım maçı.
 
Trabzonspor her zamanki dizilişinden farklı olarak sağ bek pozisyonunda Pereira yerine Kamil Ahmet, stoperde cezalı Campi yerine Hüseyin, N'wakaeme'nin tam olarak hazır olmaması nedeniyle Ekuban'ın kadroda olduğunu gördük.
 
Beklenenin aksine misafir ekip maça daha istekli ve iştahlı başladı. Pozisyon üretmekten uzak karşılıklı git gellere sahne olan oyun 35'te misafir ekip adına bir şans goli ile skora yansıdı. Açık konuşmak gerekirse bu oyun anlayışı ile her iki ekip içinde gol bulmak şansa kalmıştı zaten. Golden sonra da Fırtına'nın reaksiyon vermesini bekleyenler icin hayal kirikligi yaratan bir oyun ve etkisiz bir mücadele  vardı sahada.
Dakikalar birer ikişer tükenirken 45'de Ekuban'ın önündeki topun elle engellenmesinin penaltı olduğunu da belirtmeliyim. Verilmedi!!
Ikinci yarıya ev sahibi ekip Guilherme N'wakaeme değişikliği ile başladı.Bu değişiklik ile takımın kimyası da değişti ve galibiyete aç, kazanmaktan başka hedefi olmayan takım geri geldi.  Takım geri gelince taraftar da geri geldi. 65'de Da Costa, 72'de Ekuban, 75 te de penaltıdan Sosa ile üç gol birden bulan fırtına bir anda 3-1 öne geçti.
 
Ikinci yarıda ortaya konan karakterli oyunun mimari N'wakaeme'ye özel bir parantez açmak istiyorum. Çok büyük oyuncu çok..
Işte o büyük oyuncu dakikalar 86'yı gösterirken bir de gol buldu ve skoru 4-1'e getirdi.
 
Uzatmalar oynanırken ilk yarının  sonlarında olduğu gibi yine hakem sahne aldı hem rakip adına bir penaltı uydurdu hem de Trabzonspor'un alternatifsiz tek oyuncusu Obi Mikel'e ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.
 
Skoru N'diaye'nin belirlediğini ve maçın 5-1 bittiğini ekleyelim.
 
Tebrikler çocuklar özellikle ikinci yarı şampiyon gibi oynadık.