“Onazi ve Nwakaeme ile görüştüm”
 
Trabzonspor’un Nijeryalı yıldızı John Obi Mikel, yayıncı kuruluş beINSPORTS’un konuğu oldu. Şenol Güneş Spor Kompleksi Medicak Park Stadı’nda yapılan röportajda çarpıcı açıklamalar yapan Mikel, transfer sürecinden tutun da şampiyonluk hedefiyle ilgili konuştu. Öncelikli olarak Trabzonspor’a transfer sürecini anlatan Obi Mikel şunları söyledi; “Uzun yıllar Chelsea’de bir kariyerim vardı ve kariyerimi orada tamamlayacağımı düşünüyordum. Farklı sebeplerle oradan ayrıldım. Çin’de kariyerime devam ettim ve tekrar Ada’ya döndüm. Sonrasında Trabzonspor’a transferim gerçekleşti. Trabzonspor’a transferimde Onazi ve Nwakaeme ile görüşmelerim oldu.
 
“Taraftarlar takımına aşık”
 
Bana gelinmesi gereken en iyi yer olduğunu anlattılar. Kulübün başarılarında bir pay sahibi olmak adına burayı tercih ettim. Bana tam olarak anlatılanları buraya gelince daha iyi anladım ve gördüm. Şehrin, taraftarın takımına, futbola aşık olduğunu bana anlatmışlardı. Buraya geldikten sonra beni en çok gururlandıran ve mutlu eden şeylerden biri insanların takıma, futbola duydukları sevgi. Bütün hafta çalışıyorlar ve hafta sonunu iple çekiyorlar. Hafta sonu da takımlarının galip gelmesini bekliyorlar. Geldiğim günden beri bana inanılmaz iyi davranıyorlar. Müthiş bir karşılama yaşadım. Şehrin futbola ve takıma aşkı tarif edilemez. Belki de gördüğüm en iyi taraftarlardan bir tanesi” dedi.
                                            
“Kupalara açlığım dinmedi”
 
Şampiyonluk konusunda da konuşan Mikel, “Chelsea’da uzun yıllar oynadım ve birçok da kupa kazandım. Bu kupaları kazanma adına çok efor sarfettim. Başarıya olan açlığım her zaman var. Kupalar kazanmak açlığımı dindirmedi. Her zaman yeni kupalar kazanma konusunda hedefler koyarım kendime. Trabzonspor’a geliş nedenlerimden biri de kupalar kazanmak. Yeni bir takımımız var. Beraber çalışabilmek, birbirimizi daha iyi anlayabilmek adına ortak bir yön geliştirmemiz gerekiyor. Lig henüz daha yeni. Uzun bir yol var önümüzde. Lig sonunda en yukarıda olmak, birinci sırada tamamlamak istiyoruz. Bu uzun yolu şampiyonlukla taçlandırabilirsek, bu başarıyı Trabzonspor’la kazanabilirsem bireysel olarak da inanılmaz mutlu olurum” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim