Filmin Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılan gala gösterimi, filmin teaser ve kamera arkası görüntüleriyle oyuncularla yapılan röportaj görüntülerinin izlenmesiyle başladı. Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği gösterim öncesi bir konuşma yapan yönetmen Aida Begic, "Türkiye'ye ve bu ülkede yaşayan herkese 4 milyon Suriyeli'ye kapılarınızı açtığınız için şükran ve minnet duyuyor, teşekkür ediyorum." dedi.

Hepimize Ders

Savaşın çocukların ailelerini, ailelerin de çocuklarını kaybettiği büyük bir acı olduğunu vurgulayan ödüllü yönetmen, "Biliyorum sizin için de çok zordu ama bu çocuklar sizin sayenizde şu an hayattalar. Filmde oynayan çocuklar çok fazla şey yaşadı, onlar benim kahramanlarım. Bana gücü, cesareti ve aşkı öğrettiler. Ne zaman zor bir olayla karşılaşsam onların yaşadıklarını düşünüp kendimde güç buluyorum." ifadesini kullandı. Filmin Trabzon'da da tüm sinemalarda gösterime girdiğini ifade eden Beşir Derneği Trabzon Temsilcisi Yaşar Bankoğlu, herkesin bu filmi izlemesini istediklerini kaydetti. Bankoğlu, "Şehrimizde, sokağımızda her gün karşı karşıya geldiğimiz savaş mağduru çocukların gerçek hikâyelerinden yola çıkılarak hazırlanan bu film, hepimize ders vermektedir" diye konuştu. 

Dramatik Bir Film

Bosnalı yönetmen Aida Begic'in yazıp yönettiği, Suriye'deki iç çatışmalar sonucu ortaya çıkan mülteci krizinin sonuçlarından esinlenilerek senaryosu yazılan film, savaştan kaçarak Sanlıurfa'ya gelen yetim çocukların hikâyesini konu alıyor. Yetimlik duygusunu tüm dünyayla paylaşmayı ve herkesi bir günlüğüne de olsa dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeyi amaçlayan film, yetimliğin savaş ve göçle birleşmesini dramatik açıdan tüm dünyanın farkındalığına sunuyor.
 
Editör: TE Bilisim