Demirören, 5 yıllık görev süresini, “Yeter Demirören Yeter” özetledi

Hata Mı Kasıt Mı?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören önceki akşam NTV’de düzenlenen programda ulusal gazetelerin spor müdürleri ile bir araya geldi. Hakem hatalarına değinen Demirören, “Ben söylüyorum, hakemlerimiz formsuz. Onlara profesyonelliği getirdik, formsuz olmaya hakları yok. Hakemlerimiz hata yapıyor mu, yapıyor. Kulüplerimiz zarar görüyor mu, görüyor. Oyuncularımız hakemlere destek olmuyor, baskı hataya zorluyor. İngiltere ile görüştük; 'Siz Türkiye'deki kafaları değiştirin' dediler” diye konuştu.

Seyirci Maçlara Neden Gelmiyor?

Taraftarların maçlara olan ilgisizliğinin Passolig’e bağlanmasına rağmen buna katılmadığını söyleyen Demirören, bu sorunu TFF’nin değil kulüplerin çözeceği bir sorun olarak gördüğünü belirtiyor. Demirören, “Kavga ortamından kurtarıp, stadı eğlence merkezi haline getirip, futbolun eğlence olduğu duygusunu aşılamak lazım” diyor ancak 2010-2011 sezonunda patlak veren şike sürecinde Demirören yönetimi cezaları vermek yerine suçu örtme yoluna girerek Türk futbolunu bu noktaya getirdi. 

Ne Büyük Olay!

Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim’in maaşını TL’ye çevirdiklerini söyleyen Demirören, “Fatih Hoca'ya çok teşekkür ediyorum, maaşını TL'ye çevirdi. Kurunu sabitledik. Bu kalitede bir hocanın bu maaşı hak ettiğine inanıyorum” diyor. Fatih Terim, 5+2 yıllık anlaşma gereği TFF’den pirimler hariç yıllık 3,5 Milyon Euro alıyordu. Bu arada Demirören, Milli futbolcuların prim almamaları gerektiğini de belirterek, “Milli Takım, milli bir davadır. Ama bizde sistem böyle gelmiş, böyle gidiyor” ifadelerini kullanması da tepki çekti. 
 
Editör: TE Bilisim