Törene Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar belediye Başkan Vekili Abdullah Uraloğlu, Trabzon Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, TFF Bölge Müdürü Serdar Bali, ASKF Başkanı Cahit Erdem, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, hakem ve çok sayıda gözlemci katıldı. 

Kokart töreninden öncesinde geceyi tertiplemelerinde amaçlarının sosyalleşmenin önemli olduğunu vurgulamak olduğunu dile getiren Trabzon İl Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Örgülü, “Dünya genelinde yapılan araştırmayla insanı en mutlu eden güdünün başında sosyalleşmenin geldiği belirtilmiştir. Sosyalleşme tek başına bir amaç ya da bir araç değildir. Dolayısıyla bu yaptığımız işten daha çok keyif alabilmemiz adına bu tür faaliyetleri destekleyici çalışmalar içerisinde bulunmak zorundayız” dedi. 

Sporun insanları hatta ulusları bir birine yaklaştıran en önemli faaliyet olduğunu ifade eden Örgülü, “Hakemlikte sporcu, antrenör, idareci ve seyirciye güven vermek çok önemlidir. Sürekli bu konu üzerinde duruyoruz. Hatta beklentilerimiz cesaretlik, objektif ve eşitlikten yana olup ve özellikle de güven sağlamaktır. Dolayısıyla iletişim becerilerimizi geliştirici çalışmalar içerisinde bulunmak zorundayız” ifadelerini kullandı. 

Yaz aylarında kamp yapacaklarını sözlerine ekleyen Görgülü, “Ordu Büyükşehir Belediye başkanlığı muazzam bir tesis yapmış. Biz de yaz aylarında kısa bir kamp çalışmasını orada tertip edeceğiz. Bu noktada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum. Türkiye’de Trabzon’u hakemler anlamında markla değer haline getirtebilmek için var gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu doğrultuda her geçen gün sayımızı arttıracağız. Aralık ayında yeniden hakemlik kursu düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Hakemliğin zor bir iş olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Merkez Hakem Kurulu Üyesi Alican Lakot, “Belki de kendi mesleğinizi zaman zaman hakemliğin arkasına attığınız günler olmuştur. Futbol dünyada en çok izlenen spor karşılaşmasıdır. Kitleler tarafından çok önemseniyor. Hatta ülkemizde maç yönetmek gerçekten çok zor.. Eleştirileri televizyonda görüyoruz. Spor yorumcuları hakemi eleştirmekle sözlerine başlıyor. Artık bu ülkede öncelikle spor, futbol konuşulmalı. Bizler saha içerisinde duruşumuzla, kararlılığımızla objektif bir şekilde görevimizi icra ederek bu eleştirileri de ortadan kaldırmak için çaba sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Hakemlere saha içinde gösterdikleri tutumla saha dışındaki tutumun kendisine ve camiaya yakışır biçimde olması gerektiğini ifade eden Lakot, “Hakem arkadaşlarımız istediği gibi değil, istenildiği gibi olmak zorundadır. Her kulüp, her sporcu, her idareci, her seyirci bizim için önemli değerlerdir. Aynı geminin içerisindeyiz. Birlikteliğin olmadığı yerde başarı gelmez. Siz sahada terazi tutan elsiniz. Sahada eliniz titrememeli. Tüm hakemlerimizden cesaret istiyorum” dedi. 

Gördüğü kalabalık karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Hepimiz bir aileyiz sözünün gerçek manası hissetmek beni ayrıca gururlandırdı. Biz gerçekten yerel yönetim olarak sizleri çok seviyoruz. Benden önce konuşma yapan iki değerli arkadaşları canı gönülden dinledim. Tüm hakemlerimizin saygınlığı Türkiye Cumhuriyeti’nde artmaktadır. Bu da bizim için büyük gurur kaynağıdır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından hakemler kokartlarını takarak il hakemi olurken, törenin ardından hakem ve gözlemciler doyasıya eğlendi. 
 
Editör: TE Bilisim