Trabzon, hafta sonu düzenlenecek olan Türkiye’nin dört bir yanından sporcuların katılacağı 2 önemli etkinliğe ev sahipliği yapacak. Köprübaşı ilçesinde Dağ koşusu yarışları yapılacak, Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası ile Balkan Şampiyonasına katılacak olan milli sporcular burada seçilecek. Sürmene ilçesinde Kriteryum Bisiklet Yarışları, Trabzon merkez ve Akçaabat ilçelerinde de Bisiklet Yol Yarışları düzenlenecek.

Sürmene Kriteryum Yol Yarışı

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizesi gerçekleşecek olan Kron-Sürmene Kriteryum Yol Yarışı, cumartesi günü yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Spor Toto Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu, Sürmene Kaymakamlık ve Belediyesi ile Sürmene Bıçak Sanayi desteğiyle yapılacak olanKron-Sürmene Kriteryum Yol Yarışı, belediye önünde saat 11.00’da başlayacak.

Kron - Trabzon Yol Yarışı

Sahibi Trabzonlu olan önemli şirketlerden Kron Bisiklet’in sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan yarışların ikincisi ise Ortahisar’dan başlayıp Akçaabat Akçatepe’de sona erecek. Diğer kurumların yanı sıra Büyükşehir, Ortahisar ve Akçaabat Belediyelerinin de desteğinin ekleneceği Kron-Trabzon Yol Bisikleti Yarışı 8 Nisan Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Yarışlar Yıldız, Elit, Gençler ve Master kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Kervanyolu Dağ Koşusu

Köprübaşı da cumartesi günü ülkenin dört bir yanından gelen atletleri konuk edecek. Atletizm Federasyonu ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Köprübaşı Kaymakamlığı ve Belediyesinin destekleriyle 7 Nisan’da Kervan Yolu güzergahında yapılacak olan dağ koşusuna 400’e yakın lisanslı sporcu katılacak. Ulaşım Sigorta’nın sponsorluğunda yapılacak olan yarışlarda milli sporcular da seçilecek.
 
Editör: TE Bilisim