Geçen yılsonlarına doğru Mardin Kızıltepe’ de kurulan Çaykur Rizespor Derneğinin organizasyonuyla 3 gündür Rize’de bulunan taraftar dernek üyeleri Rize gezisinin son gününü Ayder’de geçirdiler. Mardin Kızıltepe Çaykur Rizespor Taraftarlar Derneği üyeleri Rize-Göztepe maçını izlemek için Cumartesi sabahı Rize’ ye geldiler. Akşam maçı izleyen Dernek üyeleri Rize’ de çeşitli ziyaretlerde ve temaslarda bulundu. Gezinin son günü Rize’nin gözde turizm beldelerinden Ayder’e çıktılar. Ayder’de Göztepe taraftarlarıyla buluşan Kızıltepe Taraftarlar Derneği üyeleri birlikte halay çektiler, horon teptiler ve kolbastı oynadılar.

Mardin Kızıltepe Çaykur Rizespor Taraftarlar Derneği Başkanı Harun Çınar, “dernek olarak amacımız Rize ve Mardin kardeşliğini on plana çıkarmak ve spor aracılığıyla dostlukları pekiştirmekti. Önceki gün Rizespor-Göztepe arasında oynanacak maç için Rize’ ye geldik. Maçı kazandık. Ertesi gün biraz eğlenmek biraz da Rize’yi tanımak, için Ayder Yaylası’na çıktık. Orada maç için Rize’ye İzmir’den gelen Göztepe taraftarları vardı. Onlarla hemen kaynaştık. İki grup beraber halay çektik, horon ve kolbastı oynadık. Spor dostlukları pekiştiriyor. Muhteşem bir gün geçirdik” dedi

Rize’ye sık sık geldiklerini kaydeden Mardin Kızıltepe Çaykur Rizespor Taraftarlar Derneği Başkanı Harun Çınar, “Yaklaşık yedi ay önce 10 kişi ile başladık Şu an 172 üyemiz var. Her geçen gün üye sayımız artıyor. Yılda 4-5 kez Rize’ ye maça geliyoruz. Her gelmeye 2-3 gün kalıp Rize’ yi tanıyoruz. Son gelişimizde Ayder’e çıktık. Harıka bir yerdi adeta büyülendik” dedi.
 
Editör: TE Bilisim