Geçiş Dönemi

Haber61’e konuşan Sümer, kriz yönetimin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Kaotik bir ortam var şu anda. Şu anda gelecek yönetim Aralık’ta yine bir genel kurul yaşayacak. Bu dönem geçiş dönemi olarak düşünülürse Trabzonspor’un ihtiyaçlarını ilkesel boyutta ele alabilecek ve bu yönde gerekli desteği bulabilecek bir kriz yönetimi. Bunun anlamı budur. Bu kriz yönetimi her hangi bir yerden olmaz” dedi.

Siyasetin Katkısı Önemli

Siyasetin desteğinin finansal krizi çözme konusunda önemli olduğunu sözlerine ekleyen Özkan Sümer, “Kriz yönetiminden bahsederken Trabzonspor’un çıkış doğrultusundaki en önemli argüman siyasetin desteği. Çünkü işin bir nolu çözüme muhtaç olan ayağı finansal boyut. Bu finansal boyutu çözebilecek olan bir yönetim, bir kişi veya bir kuruluş söz konusu değil. İlk kaynak siyasetin bu konuda yardımcı olması. Oluşacak yönetimin siyasetin de yardımıyla çalışacağını bilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Trabzon’a Özgü Yönetim Önemli

Özkan Sümer yapılması gerekenler konusunda yerli oyunculara daha çok önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Bir kere Trabzonspor Trabzon’a özgü bir yönetim tarzında kararlılık gösterdi. Bir kısım aşırılıklardan ve çılgınlıklardan uzak kalmıştı. Trabzon’a özgü yönetimden ne anlıyoruz. Bir kere kendi kaynaklarını özgün kullanmak. Biz bıraktığımız zaman o kadroda 15 tane Trabzonlu oyuncu vardı. Hem maliyeti düşürmek hem performansı yükseltmek bakımından en önemli etken. Ve o kadro iki kere kupa aldı iki kere lig ikincisi oldu. İkincisi her alanda tasarruf. Burada ihtiyaçları bilmek yetmiyor. İhtiyaçları gidermek yönünde sıralamasını iyi yapmak gerekiyor. Bu sıralamayı iyi yapmadığın sürece ihtiyaç duyulan katkı sağlanmıyor” dedi.
 
Editör: TE Bilisim