‘Trabzonspor arması yarış dışı kalamaz’
 
‘1 milyarTL borçla çıkıp  ‘ben şampiyonluğa oynuyorum’ diyemezsin. Bunu söylemek için kulüp içinde bir takım reformlara ihtiyaç var ve yapmaya çalışıyoruz’
 
‘Burak Yılmaz ve diğer oyuncular değerimizdir. Burak’ı alacak para darphanede henüz basılmadı’
 
‘Türkiye’nin en güçlü hücum hattı bizde. En iyi orta sahası bizde.. Kale emin ellerde. Sıkıntımız belli ve savunmaya çözmeye çalışıyoruz. Haftaya transferler tamamdır.’
 
Süreç Değerlendirdi
 
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Slovenya’da takımın kamp yaptığı yeri ziyaret ederek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Göreve geldiği andan transferi sürecine kadar birçok konu hakkında içtenlikle cevap veren Ağaoğlu, Burak konusundan, Rodallega’ya, altyapıdan gelen gençlerden taraftarların isteklerine kadar birçok konuya değindi.
 
İki Oyuncu Yolda
 
Çok verimli bir kamp süreci geçtiğini ifade eden Ağaoğlu özellikle transfer süreci hakkında taraftarların beklediği müjdeyi verdi. Önümüzdeki hafta içerisinde iki oyuncunun Bordo-Mavili formayı giyeceğini dile getirdi. Ancak transfer sürecinin gizlilikle yürütmeleri gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu, çalışmalarımız devam Ettiğini dile getirdi.
 
Elimizi Belli Etmemeliyiz
 
Transfer sürecinde çok titiz adımlar atmak zorunda olduklarını dile getiren Ağaoğlu, “Mümkün olduğu kadar kamuoyundan gizli bir şekilde görüşmelerimiz devam ediyor. Çünkü bir isim Trabzonspor ile anıldığı anda bedeli 1 iken 3 oluyor. Elimizi belli etmemeliyiz. İhtiyaç duyulması halinde transfer sayısı daha da artacaktır.
 
Trabzonspor Tökezler Ama Düşmez
 
Önümüzdeki 10 günlük süreç içerisinde 30 Milyon TL gibi bir miktar ödemeleri gerektiğini ifade eden Ağaoğlu, “Ödemelerin ardı arkası kesilmiyor. Bugüne kadar nasıl geldiysek bundan sonra da o şekilde devam edeceğiz. Özverili, tecrübeli, bilgi sahibi, bilgi birikimi yüksek olan bir yönetimle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çok kısa zaman içerisinde çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldık. Ancak Trabzonspor büyük bir kulüptür. Türk futbolunun kilometre taşıdır tökezler ama düşmez. O konuda bu formaya gönül verenlerin gönlü rahat olsun.
 
Darphaneler Basmadı
 
Burak ve Rodallega’nın menajerinin 5-6 aydır ücret maaş alamıyor konusunda açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, “Burak Yılmaz, bizim oyuncumuzdur. Onu almak için adres de Trabzonspor’dur. Burak Yılmaz ve diğer oyuncular değerimizdir. Burak’ı alacak para darphanede henüz basılmadı.
 
Algı Yaratanlar Pişman Olur
 
Rodallega’nın menajerinin açıklamasını ben de medyadan öğrendim. Her oyuncumuzun parasını ödeyen bir kulübüz. Birçok oyuncumuz göreve geldiğimizde ihtarname çekmişti. Orada taahhüt edilen süre içerisinde ödemeleri yapmaya özen gösteriyoruz. Sosyal medyada algı yaratmaya kalkanlar hüsrana uğrarlar. Boşuna uğraştıklarını ifade etmekte yarar görüyorum” dedi.
 
Kamuoyunu Yanıltmıyoruz
 
Trabzonspor’un diğer kulüplerden daha fazla sıkıntılı olduğu algısının yanlış olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, “ Bu kulüp UEFA’dan mali kriterlereuygunluk belgesinin alarak yoluna devam edenlerden bir tanesidir. Bizim olayımız yaşadığımız her konuyu camiamızla paylaşmamızdan kaynaklanıyor. Bundan da şikayetçi değiliz. Yoksa bunu gizleyip ulusal uluslararası platformlardan ceza yeseydik spor kamuoyunu yanıltmış olmayacak mıydık? Bunu kabul edemezdik” diye konuştu.
 
Gençler İçin İlaç, Zaman
 
Genç oyuncularla alakalı açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, “Bize göre olması gereken altyapımızdan yetiştirdiğimiz futbolculardan maksimum düzeyde yararlanmak. 10‘a yakın oyuncuyu kampa getirdik. Teknik heyetin raporları doğrultusunda ya A Takıma ya da 1461’e göndereceğiz. Sonuçta 1-2 oyuncuyu bu sene ATakıma dahil edersek başarı elde etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
 
Reformlara İhtiyaç Var
 
Taraftarlardan 3-4 yıl sabır istediklerini vurgulayan Ağaoğlu, “Hedef “her sene şampiyonluk” diye bir sloganla yola çıkabilmemiz için çok ciddi reformlara ihtiyacımız var. 1 milyarTL borçla çıkıp  ‘ben şampiyonluğa oynuyorum’ diyemezsin. Bunu söylemek için kulüp içinde bir takım reformlara ihtiyaç var ve yapmaya çalışıyoruz” dedi.
 
Takım İyi
 
Takımı değerlendiren Ağaoğlu, “Okay’ın ayrılmasına rağmen en güçlüorta sahası yine bizde. Hücum hattına baktığımızda Yusuf Abdülkadir Burak gibi oyuncu grubumuz var. Kale emin ellerde. Sıkıntımız belli ve savunma.. Onu da çözmeye çalışıyoruz” dedi.
 
VAR Sistemi Önemli
 
VAR sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, “Hakem hataları kadar kendi hatlarımıza bakmamız gerekir. Tabi VAR sistemi önemli bir faktördür. Sonuçta Dünya Kupası’nda nasıl bir etkeni olduğunu görüyoruz.
 
Forma Satışları Gurbetçileri Bekliyor
 
Forma satışlarının beklenen düzeyde olmadığını dile getiren Ağaoğlu, “Şuana  kadar 10 bin civarında bir satış gerçekleştirdik. Bu rakam hoşumuza giden bir rakam değildir. Ancak gurbetçilerin gelmesini bekliyoruz. İnşallah bizim de forma satışımız Trabzon’a,Türkiye’ye gelen gurbetçi taraftarlarımıza beklediğimiz, arzu ettiğimiz noktaya yaklaşmış oluruz” şeklinde konuştu.
 
TS Clup Sayıları Artacak
 
2 3 aylık süreç içerisinde kronolojik olarak değerlendirmelerde bulunan Ağaoğlu, “Ekonomik sıkıntılar,gecikmiş ödemeler, hacizler,UEFA’da ki transfer yasağı-uygunsuzluk dolayısıyla ceza riskler taraftarların isteklerine cevap vermek için çabalıyoruz. Özellikle de TS Clup konusunda talepler oluyor. Hatta İzmir’de TS Clup’ın olmaması beni düşündürmüyor değil..Ancak TsClup’ınaçıldığı yerde maliyetin karşılığı olması lazım. Bu konuyla ilgili olarak fizibilite çalışması yapılıyor..TS Clup sayılarının arttırılması konusunda gereken tüm adımları atacağız. Bu konuda Aralık ayının sonuna kadar çok ciddi mesafe almış oluruz.
Editör: TE Bilisim