“Dikkatli ve hazırlıklı olunmalı”

Trabzonspor’un efsane ismi Necmi Perekli, Fotomaç’taki yazısında şunlara değindi; “Sezon öncesinde şunu belirtelim ki bordo-mavili takım 3. eleme turunu geçmekte epey zorlandı.
Demek ki Trabzonspor gelecek maçlar için çok daha dikkatli ve hazırlıklı olmalıdır. Burada şunu belirtmek gerekir. Kendisinden beklenilen verimi şimdiye kadar göremediğimiz Abdülkadir Ömür üzerinde ısrarla durulmalı. Ayrıca Ünal hoca için de oyunu biraz daha derinliğine kullanması ikazını yapmakta fayda var.”

“Savunma oturuyor”

Bordo-Mavililerin bir başka efsane ismi Hami Mandıralı ise Takvim’deki yazısında şunlara değindi; “Trabzonspor defansı giderek oturuyor. İlk maçta yapılan hatalar bu kez tekrarlanmadı.
Bu da Trabzonspor'un artılarından oldu. Bordo-Mavili takım golü attıktan sonra özgüven kazandı. 2. yarı Trabzonspor golü yedikten sonra oyundan kısa bir süre düştü ama toparlanmasını bildi.
Penaltıyı kaçırdıktan sonra 2. golü bulup hem galip geldiler hem de turu geçtiler. Ancak defans ve forvet hattında boşluklar var. Bunlar süratle giderilmeli.”

“Enerjisini ekonomik kullanmaya çalıştı”

Milliyet yazarı Cemal Ersen maçı şöyle yorumladı; “Trabzonspor golü erken bulduktan sonra topu kendinde kalmasını sağlayıp, enerjisini ekonomik kullanmayı düşündü. Bu arada hızlı ataklarla pozisyon denemeleri de oldu. Abdülkadir Ömür üçüncü bölgede biraz dikkatli olabilse, Ekuban ve Sörloth’u pozisyona sokabilirdi. Plavsic ve Hlozek ile ortadan hücum girişimlerinde etkili olmaya başlayan Çek ekibi oyuna tutanma çabasının karşılığını 77. dakikada aldı. Tabii golle tansiyon yükseldi. Trabzonspor adına güç dakikalar başladı. En zoru bu bölümü oynamaktır. Trabzonspor takım olarak direnç gösterince ikinci golü bularak turu geçmeyi başardı.”

“Sosa-sörloth işbirliği”

Fanatik yazarı Ergun Ata, şunları belirtti; “Goldeki Sosa-Sörloth işbirliğini bu sezon belli ki çok daha fazla izleyeceğiz. Ardından Abdülkadir Ömür, o boyuyla yaptığı kafa vuruşundaki kadar kaleciden dönen topa hükmedebilse Sparta Prag’ın işi erken bitebilirdi. Yenilen golün ardından demoralize olan Trabzonspor son bölümde zorlansa ve buna rağmen penaltı kaçırsa da Novak’la son saniyede galibiyeti elde edip turu atlayan taraf oldu.”
 
Editör: TE Bilisim