“Disiplin bozulmuştu”

Çaykur Rizespor müsabakası sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, başarının sırrını aile olmakla açıkladı. Yola şampiyonlukparolası ile çıkmadıklarını yineleyen Başkan Ağaoğlu, “Biz maç maç gidiyoruz. Kulübün idari, sportif ve mali disiplini bozulmuş. Ama buna rağmen insanlar gerçeklerin farkına varmak istemiyor herhalde. Trabzonspor artık uçuk rakamlarla transfer yapacak bir kulüp değil. Borç 1 milyarı aşmış durumda” dedi.

“Takım oyunu oynuyoruz”

“Trabzonspor, takım futbolu oynuyor” diyen Başkan Ağaoğlu, “Takımımız tam bir aile oldu ve takım halinde savaşıyorlar. Birbirlerine olan inançları ve takıma olan inançları üst düzeyde. Bir kere bunu sağlamak lazımdı. Onun için önemli olan bu. Ben zirve mücadelesi veriyorum. Bu zirve mücadelesi sonunda şampiyonluk gelirse de, niye geldi deyip de elimizin tersiyle kenara itecek bir halimiz yok” ifadelerini kullandı. Aşil tendonu kopan ve dün ameliyat olan Onazi’nin sezonu kapatmasyla bu bölgeye transfer yapılıp yapılmayacağı yönünde gelen soruları da yanıtlayan Başkan Ağaoğlu, “Onazi’nin sakatlığına çok üzüldüm. Kendisiyle maç sabahı konuşmuştum. Maçı çok farklı alacağımızı söylemişti. Çok heyecanlıydı. Ama sakatlığı moralimizi bozdu. Futbol Şube Sorumlumuz Haluk Şahin'e sordum; '1461 Trabzon'da onun yerine oynayacak 1-2 oyuncu var. Burası futbolcu fabrikası' dedi. 1461 Trabzon ve U21 takımlarımız var bunu çok efektif olarak kullanacağız devre arasında.” 

“Sezon sonunda konuşacağım”

Başkanlık görevine geldiklerinde kendilerine atılan mesajları sezon sonunda herkesle yüzleşerek açıklayacağını ifade eden Başkan Ağaoğlu, “Ortaya koyduğumuz mücadele belli. Şansımız yardım ederse, taraftarımız desteği esirgemediği sürece yolumuza devam edeceğiz. Bir takım çatlak seslere de kulak asmasınlar. Çok şeyler söylendi biz geldiğimizde, mesajlar telefonumda duruyor. Sezon bittiği zaman hepsinin yüzlerine söyleyeceğim. ‘4-5 yiyeceğiniz günleri hasretle bekliyoruz’ diyenlere,  ‘Lig 2'den, İran'dan oyuncu alınır mı?’ diyenlere, ‘Trabzonspor'u rezil ettiniz’ diyenlere sezon sonunda inşallah gereken cevabı veririz” ifadelerini kullandı.

Ekuban Bizden Biri

Leeds United takımından kiralanan ve performansı ile gönülleri feth eden Ekuban’ın bonservisinin alınıp alınmayacağı ile ilgili de konuşan Başkan Ağaoğlu, “Ekuban geldiği zaman, ‘Lig 2’den oyuncu mu alınır?’ diyenler şimdi ‘alalım’ diyorlar. İyi sözleşme yaptık Ekuban için, istediğimiz zaman alırız. Ama Ekuban bizden biri. Annesi öldüğü hafta gelip ‘oynamak istiyorum’ diyen futbolcu formanın içindedir, forma onun üzerindedir. O forma ona yakıştı. O forma yakışanın üzerinde kalır” dedi.

Gündemde Takas Yok

Devre arasında takas yöntemiyle transfer yapılacağı yönündeki söylentilere de sitem eden Başkan Ağaoğlu, “İnsanlar bizim kadromuzdan memnun değil mi? Herkesin beklentisi olabilir. Yüksek beklentiyi artık yanlış algılamamak lazım. Bugün bu kulübün hizmetinde olan ve aslanlar gibi savaşan bir kadro var. Bu söylentiler bu kadroya haksızlık ve saygısızlıktır. Bu kadroyla haksızlık yapmayalım. Bu tür söylentiler bu kadroya, sakat oyuncularımıza saygısızlıktır. Takas falan yok. Kadrodan vedalaşacağımız oyuncular olabilir. Biz Trabzonspor'un hizmetindeyiz. Zamanı gelince sağ gözünüzü, zamanı gelince iki gözünüzü budağa sokmasını bileceksiniz. Siz belki ortalıkta kör dolaşacaksınız ama takımı layık olduğu yere taşıyacaksınız. Bizim temel prensibimiz bu” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim