Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe maçı öncesi futbol ahlakından nasibini almamış, her türlü Alicengiz oyununu yaparak 1995-1996 sezonundaki șampiyonluğu șer güçlerle elinden alınan Trabzonspor'a yeni kumpaslar kuruldu.
 
Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı’nın yaptığı açıklamanın ardından, Malatyaspor maçının ertelenmesi Bordo-Mavili camiayı bir girdabın içine sokmaktan başka bir şey değildi.
Fenerbahçe’yi anlarım, ancak șu Malatyaspor yöneticilerini anlamak olası değil.
 
Birileri yalan konușuyor, ancak kim olduğu gizleniyor... Biz de diyoruz ki, Malatyasporlu yabancı oyuncuların depremin ardından İstanbul'da ne ișleri var? Öyle ya maçı olan takımın oyuncuları șehrinde kalır ve maça hazırlanır. Malatyaspor maçı oynamak istiyor da neden çalışmalarını kendi tesislerinde değil de Antalya'da kampa girerek sürdürdü. Bunlarda akıl tutulması var. Belli ki iki kiși arasında oynanan satrancın tașlarının yeri çaktırmadan değiștirilmiș...
 
Fenerbahçe'ye gelince amaçları: tıpkı geçmişte olduğu gibi çevre illerden güvenlik güçlerini Trabzon'a yığarak bir șampiyonluk öyküsünü elinden alan zihniyetler rahat durmayarak gerginlik yaratmak ve bundan faydalanmak. Çünkü Fenerbahçe'nin önündeki en büyük iki engelden biri Trabzonspor... Bu filmi 1995-96 sezonunda görmüștük...
 
2004-2005 sezonunda siyasi gücü de arkasına alarak yürüyen Fenerbahçe'ye verilen cezanın tahkimden dönmesi, 2010-2011 șampiyonluğunun șike ile elinden alınarak mağdur edilmesi unutulacak mı sanıyorsunuz? Bu așamada Trabzonspor taraftatına düșen görev, Türk futbolunun altını oyan güruhun, bundan böyle camianın duygularıyla oynamasına asla müsade etmemesidir. Eyyyy taraftarımız sakın ola statta tașkınlık yaparak, küfür ederek hakemlere ve rakibe malzeme verme... Yanında bu meyilde olanları da kontrol et! Maç öncesi ortamı germeye çalıșanlara yardımcı olanlar da geçmiște șike ile șampiyon olanlardır. Bunu hiç unutma! Bu yüzden maç sonuna kadar sadece takımını destekle ve motive et, futbolcularını alkışla. Alkıșla da bu takımın taraftarlarının büyüklüğünü göster.. Hadi göreyim sizi...
 
Bu bayraktan neden rahatsız oldunuz?

Karadeniz Mutfağının damak tadını yıllar önce  șehir dıșına tașıyanlar arasında bulunan Fevzi Hoca'nın lokantası İstanbul’un Ümraniye ilçesinde müșterilerine hizmet sunmaya devam ediyor. Aynı yerde bir de Trabzonsporlular lokali var.. Söz konusu yer 490 dönüm. Bugüne kadar her șey güllük gülistanlık iken son günlerde Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yașanan polemiklerin ardından ortaya bakın neler çıktı? Ümraniye Belediyesi ve Bașkanı Rizeli hemșehrimiz İsmet Yıldırım, Trabzon milliyetçiliğine karşı olduğunu söyledi. Ne istiyor bu zat. Kocaman Trabzonspor Bayrağı 'ndan rahatsız olmuș olacak ki TİAB adlı derneğe, söz konusu yerin boșaltılması için bir yazı gönderdi. Ve TİAB Bașkanı Yașar Așçıoğlu da yaptığı açıklamada “Öyle sanıyoruz ki Rizeli hemșehrimiz Trabzonspor bayrağının olduğu yere göz dikti. Bayrağın orada dalgalanması onu ciddi anlamda rahatsız ediyor. Etrafta bir yığın yer varken topraklarımıza hukuksuz olarak göz dikti. Yerimizi almak için de Orman Bakanlığı’ndan onay yazısı aldı. Trabzon ve Trabzonspor'dan rahatsız olanları çok iyi anlıyoruz. Ancak hukuksal zeminde mücadelemizi sonuna kadar da sürdüreceğiz” diyor.

Trabzonsporlular olarak bizlere, bu düșmanlık niye? Siyasilerimize de sesleniyoruz. Yeri geldi mi ülkenin çimentosuyuz diyeceksiniz, sonra da yok sayacaksınız. Bunu aklı başında bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu asla kabul etmez...
 
Büyükşehir Belediyesi Ve TÜFAD
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin son iki dönem başkanlığını yapan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ nun sözü hala unutulmadı. “Futbola, fındığa, festivale para vermem.” Spor kenti olduğu söylenen bir kentte belediye başkanının spora kapalı olması bu kentin yıllarının boşa geçmesinin nedeni oldu.

Yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanlığına Murat Zorluoğlu seçildi.  Verdiği mesajlarda spora ayrı bir önem vereceğini, sporla ilgili sivil toplum örgütleriyle yakın işbirliği içerisinde olacağını hep dile getirdi. İlk iş olarak Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına Ayhan Pala’yı atadı. Bu atama bütün kesimlerce kabul gördü, alkış aldı. Belki ki sporu siyasetin dışında tutarak birleştirici özelliğini bu kent için kullanmak istiyordu.
 
Daha sonra Trabzonspor’un menfaatleri konusunda çekinmeden ses yükseltti. Çünkü o bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanı idi. Trabzonspor’un haklarını koruma konusunda taraftı.
 
TÜFAD her yıl geleneksel antrenör gelişim seminerini gerçekleştiriyordu. Büyükşehir Belediye Başkanını ziyaret ettiler ve destek istediler. Başkan Murat Zorluoğlu’nun zaten sporda Trabzon’da bütün kesimlerle işbirliği yapma sözü vardı. TÜFAD Eğitim Semineri’ne destek verdi. Kendisi Elazığ deprem bölgesinde bulunduğu için vekili Atilla Ataman gelişim seminerinin açılışını yaptı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bu eğitim semineri öncesi TÜFAD Başkanı Hayri Tekelioğlu’na yaptığı ziyaret ise büyük anlam taşıyordu. Hem Hayri başkan hem de onu sevenleri bundan büyük mutluluk duydu.
 
Görülen o ki Trabzon; sporu seven ve sporu destekleyen bir başkana kavuştu. Bu şehrin atar damarı nefes alması sporla ve Trabzonspor’la yaşam buluyor. Çok iyi futbol oynadığını duyduğumuz Başkan’ın spora büyük katkılar vereceğine inanıyoruz.
 
Helal Olsun Sana Savaş Yılmaz
 
Trabzonspor tribünlerinde yıllarca yer alan Erdoğdu Trabzonspor Taraftarlar Derneği kapandı. Geçenlerde bir açıklama yapan Erdoğdu Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Savaş Yılmaz, Trabzon spor taraftarlarının daha güçlü organize olabilmesi ve diğer taraftar gruplarına örnek olması amacıyla 50 yıllık derneği feshettiklerini belirtti. Savaş, iyi bir Trabzonsporlu, sosyal medyada yazdığı yazılarla toplumu yönlendiren bir kişi. Hiç tereddüt etmeden 50 yıllık mazisi olan bir derneği kapatma kararı aldı.

Yaklaşık 6 yıl önce bazı uygulamalar nedeniyle faaliyetlerini donduran dernek Trabzonspor tribünlerinde de Türkiye’de de birçok ilke imza atmıştı. En son flamasını Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun tribünle asıp onla beraber tarih olsun diye bıraktığımız Erdoğdu Trabzonspor Taraftarlar Derneği artık Trabzonspor’un tribünlerinde de taraftar yapısında da, yeniliğe, birlik hedefine, şampiyonluk hedefine yeniden güçlü bir şekilde yelken açmış Trabzonspor’un bu döneminde daha çok kenetlenip sevdamızın arkasında itici güç olması gerektiğini her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu gördüğümüzden bu süreçte başka bir örnek olmak hasebiyle iki hafta önce dernek kapatıldı. Helal olsun sana  Savaş Yılmaz. Taraftarlık bu işte.
 
Geçmiş Olsun Mustafa Hacıkerimoğlu
 
TFF Yönetim Kurulu’nun Trabzonlu yönetici Mustafa Hacıkerimoğlu, Trabzon milliyetçisi, iyi bir Trabzonspor'lu... Bordo-Mavili takımın hiç bir maçını kaçırmıyor. Trabzon'un Federasyon'daki eli ayağı geçen hafta geçirdiği küçük bir rahatsızlık sebebiyle evinde dinleniyor. Hacıkerimoğlu, kendini iyi hissederse 1 Şubat Cumartesi günü Trabzon’da oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçını izlemeye geleceğini bildirdi. TAKA Gazetesi olarak kendisine çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Dostluk Güzel Bir Şey
 

Şu ünlü, "Gerçek dost kara günde belli olur" sözünden başlayalım. Hafta içersinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanı Ayhan Pala, Kütüğünde Trabzon yazmazsa da tam Trabzon milliyetçisi iş adamı Süleyman Zengin ve yıllarda aynı gazete çalıştığım İbrahim Atmaca ile bir araya gelerek sohbet ettik. Gözünüzü kapayıp sırtınızı dayadığınızda kendinizi güvende hissettiğiniz bir dostunuz varsa bu en büyük huzurdur. Sadece iyi gününde değil de kötü gününde de yanındadır. Hayatın bize sunduğu en büyük sürpriz dir bence dost.