Mali açıdan darboğazda olan Trabzonspor’un imdadına Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yetişti. 

860 Milyon TL’lik borcunu yapılandıran Trabzonspor böylece 200 Milyon TL’lik acil ödemesini yaparak hem temiz kağıdı hem de derin bir nefes aldı 

Bordo-Mavililer 2 yıl ana para ödemesiz 5 yıl vadeli olarak borcunu yapılandırırken ayrıca gelirlerin yüzde 35’ini kasasına koymaya başlayarak temlikleri belli bir oranda kaldırmış oldu 

Trabzonspor’un Kimseye Borcu Kalmadı 

Mali açıdan darboğazda olan Trabzonspor’un imdadına Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yetişti. Bankalar Birliği üzerinden hayata geçirilen 860 Milyon TL’lik yapılandırmayla birlikte Bordo-Mavililer 200 Milyon TL’lik acil ödemeyi yaparak UEFA’ya temiz kağıdını gönderdi. Böylece Türkiye’de ve yurt dışında Trabzonspor’un borçlu olduğu hiçbir kulüp, futbolcu ve menajer kalmadı.

Uzun Vadeli Yapılandırmayla Temlik Müjdesi De Geldi 

2 yıl ana para ödemesiz 5 yıl vadeli olarak borçları yapılandırılan Trabzonspor’da bir müjde de temlikler konusunda geldi. Bundan sonraki süreçte gelirlerin neredeyse tamamı teklikle olan Bordo-Mavililerde bundan sonraki süreçte yüzde 65’i bankalar birliğine geri kalan yüzde 35’i ise Trabzonspor’un kasasına gelmeye başlayacak. 

Tertemiz Bir Sayfa Açtı 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından UEFA Lisansı, Finansal Fair Play kuralları ve TFF Lisans - Tescil gibi kritik önem taşıyan pek çok konuda büyük güçlükler yaşayan Trabzonspor, koyu bir Trabzonsporlu ve Trabzonspor aşığı Berat Albayrak'ın tüm kademelerini bizzat takip ettiği yapılandırma süreciyle birlikte tarihinde tertemiz bir sayfa açtı.
 
Editör: TE Bilisim