İtibar Yerle Bir

Tarihinin en sıkıntılı ekonomik döneminden geçen Trabzonspor’a FIFA’dan transfer yasağı geldi. 2016-17 sezonu başında Slovakya’nın Trencin takımından transfer edilen Matus Bero’nun bonservis taksitlerinden biri olan 250 bin Euro’nun ödenmemesinden ötürü Slovak kulübü konuyu FIFA’ya taşımıştı. FIFA da Trabzonspor’a 250 Bin Euro’yu 1 Mart’a kadar ödemesi için süre tanımıştı. Ancak bu tarihte 250 Bin Euro’yu ödemeyen Trabzonspor’a FIFA bir dönem transfer yasağı verdi. 

250 Bin Euro

Buna göre Trabzonspor, 2018-2019 sezonunun yaz döneminde transfer yapamayacak. FIFA kararla ilgili yazıyı Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdi. TFF’ye gönderilen yazı üzerine harekete geçen Trabzonspor yönetimi, FIFA’dan gelen yasağı kaldırmak için harekete geçti. 250 Bin Euro’yu ödeyecek olan Trabzonspor, daha sonra CAS’a konuyu taşıyacak ve cezanın kaldırılmasını bekleyecek. Paranın ödenmesinin ardından söz konusu transfer dönemi için yasağın kaldırılması bekleniyor.

Menajerler çok üzüldü!

Tarihinde ilk kez transfer yasağı ile karşılaşan Trabzonspor’da taraftarlar çok öfkeli. Başkan Muharrem Usta’ya tepki gösteren taraftarlar, “Kulübün itibarını iyice sıfırladılar. 6-0, 7-0, 6-1’lik hezimetler yaşattılar. Yetmedi 50.yılda şampiyluk deyip ilk dörde bile giremediler. Şimdi de Bero gibi vasat bir oyuncunun parasını ödeyemeyip transfer yasağı getirdiler” ifadelerini kullanırken transfer yasağının bir iyi tarafının ise menajerlerin kulüpten uzak duracak olması gösterildi.  
 
Editör: TE Bilisim