Spor Toto Süper Lig’de son dört maçta 10 puan toplayan Trabzonspor, Avrupa yolunda çok önemli bir mesafe katetti. Ligin 26.haftasında deplasmanda BB Erzurumspor’u 1-0 mağlup ederek çok değerli bir 3 puana imza atan Bordo-Mavili ekip, bitime 8 hafta kala Avrupa iddiasını sürdürdü. Bordo-Mavili ekip, en yakın takipçisine 8 puan fark attı. Spor yorumcuları da 1-0 kazanılan BB Erzurumspor maçını değerlendirdi.

İkinci yarı roller tamamen değişti. Erzurumspor'un orta alanda yaptığı pas kayıplarından sonra Trabzonspor'da, rakip alanda ilk yarıya göre daha fazla gözüken taraf Ekuban, Rodellega ve Nwakaeme bölgesiydi. İlk yarıya göre daha üretken ve birbirleriyle uyumları sonucunda Ekuban'ın mükemmel pası ve Nwakaeme ile öne geçen taraf oldular. Bu karşılaşma için bir başka gerçek var ki Yusuf'suz Trabzonspor, tuzsuz yemeğe benziyor.
İSKENDER GÜNEN / SABAH

Nwakaeme, top ayağına geldiğinde Trabzonspor'u rahatlatan tek isimdi. Son haftalardaki yükselen performansını Erzurum'da da yukarıya taşıdı ve Fırtına'ya kritik bir 3 puan kazandırdı. Bordo-Mavililer'de Ekuban da Nwakaeme ile birlikte ön plana çıkan isimlerdendi. Kaleci Uğurcan da izleyenlere güven verdi. Bordo-Mavililer ikinci yarıdaki etkili oyunuyla zorlu bir maçtan galip ayrılarak Avrupa iddiasını daha da sağlamlaştırdı.
HAMİ MANDIRALI / TAKVİM

Trabzonspor’da Anthony fırtınası esmeye devam ediyor. İsrail’den geldiğinde hakkında soru işaretleri fazla olan Nijeryalı forvet, dün de takımına 3 altın puanı kazandıran oyuncu olmayı başardı ve beklendiği gibi maça damgasını vurdu. Avrupa’nın kısa yolunu kupada acemice kapatan Trabzonspor, bu hatasını ligde telafi edici skorlar almaya devam ediyor. En yakın rakibiyle artan puan farkı Bordo Mavililer’in ilk dört içerisindeki yerini iyice pekiştirdi.
ERGUN ATA / FANATİK

Erzurumspor ikinci yarıda inisiyatifi ele aldığı yanılgısına düştü. Bu, tam da Trabzonspor’un düşündüğü oyun tarzı idi. Ekuban, Rodallega ve Nwakaeme ile boş alan bulduğunda tehlikeli olabilecek oyuncuları var. Birbirini iyi tanıyan ve hata affetmeyen bir hücum hattına sahipseniz kilidi açmakta zorlanmazsınız. O bölgedeki oyuncuların ayakları da kafaları da iyi çalışıyor. Böyle bir organizasyonda Nwakaeme affetmedi, noktayı koydu.
CEMAL ERSEN / MİLLİYET

 
Editör: TE Bilisim