Bordo-mavili takımdaki ilk sezonunda gösterdiği performans ile Trabzonspor’un Avrupa Kupaları’na gitmesinde önemli rol oynayan ve dikkatleri üzerine çeken Nwakaeme ile yeni sözleşme yapılacak. Trabzonspor yönetimi, bu kararı ise Nwakaeme’nin geride kalan sezon ortaya koyduğu performans nedeniyle aldı.

2018-2019 sezonunda 27 lig maçında 10 gol, 10 asistlik bir performans sergileyen, soğukkanlı tavrı ve adeta yürüyerek rakip eksiltmesi ile kalitesini ortaya koyan Nwakaeme’nin sözleşmesinde, “4,5 milyon euroya serbest kalır” maddesi bulunuyor. Sözleşmesine koyulan bu madde nedeniyle tedirgin olan ve oyuncusunu kaybetmek istemeyen bordo-mavili yönetim, Nwakaeme’yi görüşmeye çağırdı.  

Nijeryalı oyuncu ile yapılan ilk görüşmelerin olumlu geçtiği ve sözleşmede yer alan bu özel maddenin kaldırılması için anlaşıldığı öğrenildi. Temmuz ayının ilk haftasında Trabzon’da başlayacak olan çalışmalar öncesinde Nwakaeme ile bir kez daha görüşecek olan bordo-mavili kurmayların yeni sözleşmeye resmiyet kazandıracak. Nwakaeme ile yapılacak olan yeni sözleşmede “serbest kalma” maddesi bulunmayacak.
 
Editör: TE Bilisim