Camiaya Seslendi

Trabzonspor’un kırmızı çizgisi ben ya da herhangi bir oyuncu değildir. Trabzonspor’un kırmızı çizgisi 1 milyar borcudur. Bu kulübe ihanet ettiler. Biz günü kurtarmak için değil, çocuklarımıza, taraftarımıza tarihine yakışır bir kulüp bırakmak için buradayız” açıklamasında bulundu.

“Eski Futbolculara 2 Milyon Euro Borç Var”

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kağıthane Trabzonsporlular Derneği’nin organize ettiği iftar programında sert açıklamalar yaptı. Seçildikleri gün Rodallega’nın haciz işlemiyle göreve başladıklarını belirten Ağaoğlu, “Sosa, Kucka, Burak. Sadece Burak’ın transfer edildiği kulübe 2 milyon Euro ödenmiş. Milan kulübüne tek kuruş ödenmemiş. Bosingwa, Cavanda, Cardozo gibi çoktan Trabzon’dan gitmiş hatta futbolu bırakmış oyunculara 2 milyon Euro borç var. Trabzonspor kulübüne yakışmıyor bunlar. Bunları yapanlar, Trabzonspor’a ihanet ettiler” açıklamasında bulundu. 

“Mas’ı sattık borcunu ödemedik!”

Ağaoğlu şöyle devam etti; “Son ödediğimiz borç Emenuel Mas. Bu oyuncuyu 1,5 milyon Euro bonservis ile transfer ettik. Bunun için de ödeme yapmadık. Tekrar Arjantin’e Boca kulübüne sattık. Üstelik karlı sattık. Yine bonservis ödemedik. Kulüp FIFA’ya gitti. Son ödediğimiz borç işte Mas’ın borcu. Sosa kulübe ihtarname çekti. Kasım ayından bu yana para alamıyor. Sosa’ya 5 milyon Avro bonservisle alındığı zaman kusura bakmasın kimse ayakta alkışlamayacaktı. Ödeyeceğiniz ücretin karşılığı varsa gider 5 milyon verirsiniz. Ama Trabzonspor’da bu yok. Oyuncuların kariyeri ortada. Dünya çapında hepsi. Ancak taraftar mali açıdan yanlış transferleri alkışlarsa kulübün bugünkü hale gelmesini de normak karşılayacak.” 

“Sosa Ve Kucka’ya Karşı Değilim” 

Sosa ve Kucka’ya karşı olmadığını ifade eden Ağaoğlu, “Bazı çevrelerde benim bu oyunculara karşı olduğum yazılıyor. İlgisi yok. Benim onların oyunculuğu ve aldığı ücretlerle bir derdim yok. Ancak kulübümün mali yapısıyla derdim var. Bu tür oyuncuları alacaksanız plan program yapmanız lazım. Trabzonspor, hiçbir plan program yapmadan gidip bu oyuncuları almış gelmiş. Bu maliyetlerin nereden karşılanacağı belli değil. İşte o yönetim bu transferleri günü kurtarmak için yapmıştır. 55 milyon Euro harcadık, ligi 5. bitirdik. Bu harcanan parada hepinizin hakkı var. Burak-Sosa ve Kucka’ya menajer paralarıyla toplam 21 milyon Euro ödeme var. Yeni kurla çarpın bakalım nereye gidiyor rakam?” ifadelerini kullandı.  

“Aldığı kredinin faizini ödeyemez durumdaydık”

Ağaoğlu, “Biz bunları bilerek kulübe talip olduk. Ancak geldiğimizde gördük ki, Trabzonspor Kulübü kullandığı kredinin faizini ödeyecek durumda bile değil. Yeniden yapılandırdık. Vadeyi uzattık. İbra edilmemesini doğru bulmuyorum ancak yönetimlerin Trabzonspor’u borca sokarken hesap vermeleri lazım. En azından ayakta alkışlanmamalılar. Yönetimler kadar taraftar ve medya da suçlu. Çünkü tüm camia bu transferleri ayakta alkışladı. Taraftar, ‘x’ oyuncu neden gidiyor diye eleştiriyor ama 1 milyar borç olmuş, çok fazla umursamıyor. Bu mu Trabzonspor sevdanız? Siz 1 milyar borcun hesabını sorun, o oyunucu nereye gitmiş, bu oyuncu nereye gitmiş bunları bırakın” diye konuştu.

“Yanacağımı biliyordum”

Geldiğimde yanacağımı biliyordum” diyen Başkan Ağaoğlu, “Yanacağım ama en azından kolumu bacağımı kurtarayım diye geldim. Ben günü kurtarmak için gelmedim. Bu kulübün geleceği için geldim. Kimseye yaranmaya çalışmadım. Çalışmayacağım da. Bu kulübün kırmızı çizgisi bir veya birkaç oyuncu değildir. Bu kulübün kırmızı çizgisi 1 milyar borcudur. Kimse bana o futbolcu neden alınmadı, bu niye gitti diye hesap sormasın. Borcu azaltılan, düzgün yönetilen, sözünde duran, herkesin para için değil, oynamak için can attığı bir kulüp düzeni kurmak istiyorum. Bunları başaramazsam hesap sorun.”  

“Resmimi asmasınlar”

Ağaoğlu, “Trabzonspor’da duvarda eski başkanların fotoğrafları var. Ben kendimi oraya layık görmüyorum. Ben hizmetçisiyim bu kulübün. Resmim de oraya asılmasın. En büyük değer kulüptür, teknik direktör de, başkan da, oyuncu da değildir.” 

Kimler Yoktu Ki

İftar organizasyonu, Kağıthane Trabzonsporlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tüfekçi’nin Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na karakalem kendi portresini hediye etmesiyle sona erdi. İftara, Trabzonspor yöneticisi Tuncay Uzunal, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kır, Şişli Belediyesi Başkan Danışmanı Seyfi Erbaş, Gurbetçi Gençler Taraftar Grubu Başkanı Hüseyin Zabun ve yönetim kuruluyla 100’ye yakın Trabzonspor delegesi katıldı. 
AYTEKİN AKAY / İSTANBUL
Editör: TE Bilisim