Sezonun ikinci yarısının ilk haftasında taraftarının önünde lider Başakşehir ile karşılaşan Trabzonspor’da müsabakanın hakemi Halil Umut Meler ile VAR odası hakemi Fırat Aydınus’a büyük öfke var. 4-2 kaybedilen maçta futboldan çok hakem Halil Umut Meler’in kararları konuşuldu.
 
Ligin 16.haftasında İstanbul’da Beşiktaş ile oynanan ve 2-2 sona eren maçta da Beşiktaş’ı yenilgiden kurtaran Halil Umut Meler, yazılan senaryoyu yine eksiksiz olarak hayata geçirdi. Başakşehir ile oynanan maçta direkt sonuca etki eden 11 hatalı karara imza atan Halil Umut Meler kadar VAR odası hakemi Fırat Aydınus’a da tepki oldukça büyük. Yayıncı kuruluş beINSPORT’tan alınan görüntülerle Meler’in maçın sonucuna direkt etki eden 11 hatalı karar işte şöyle:
 
DAKİKA 02:22: Trabzonspor’un kullandığı korner atışında Hugo’ya yapılan müdahale penaltı olması gerekirken hakem devam diyor. NOT: Hugo itiraz etmeden rakip oyuncuyu yerden kaldırıyor.

DAKİKA 03:51: Trabzonspor’un kullandığı korner atışında Hüseyin ile birlikte topa çıkan Clichy’e top çarparak kornere çıkmasına rağmen hakem aut veriyor.
 
DAKİKA 18:29: Pereira’ya 3 numaralı Clichy tarafından yapılan sert müdahale sonrası hakem sarı kart ve serbest atış vermesi gerekirken sadece faul veriyor. Pereira’nın itirazı sonrası Pereira’ya sarı kartı gösteriyor.
 
DAKİKA 27:29: Trabzonspor hücum yaparken Ekuban’ın topa müdahale etmeye çalışması sırasında ayağını topa sokan Mahmut’a temas olmamasına rağmen hakem faul ve direkt olarak Ekuban’a sarı kart gösteriyor.
 
DAKİKA 33:43 Ekuban’a ceza sahası içinde yapılan müdahale penaltı olması gerekir. Hakem devam ettiriyor.
 
DAKİKA 38:18 Arda’nın Pereira’ya arkadan yaptığı sert müdahaleye halem sarı kart ve serbest atış vermesi gerekirken sadece faul veriyor. Pereira’ya yapılan bu müdahale sol ayak tarak kemiğinin kırılması ile sonuçlanıyor.
 
DAKİKA 41:27 Başakşehir’in attığı ikinci gol öncesi Abdülkadir’e 3 numaralı Clichy tarafından yapılan hareket faul olması gerekirken hakem pozisyonu devam ettiriyor ve gol oluyor.
 
DAKİKA 46:01 Yusuf’un Mossoro’ya yaptığı müdahalede çekme veya engelleme olmamasına rağmen hakem faul ve Yusuf’a sarı kart veriyor. Bu etkili yerden atılan serbest vuruş sonrası da Başakşehir’in 3. golü oluyor.
 
DAKİKA 47:06 Tartışmalı serbest vuruş sonrası Arda’nın Ekuban’ı çekip topa doğru ittirmesi ile Ekuban’ın dizine çarpan top golle sonuçlanıyor.
 
DAKİKA 67:40 63.25’de sarı kart gören İrfan Can’ın bu dakikada hakeme el kol hareketi yapıp ‘hadi lan’ demesine hakemin 2.sarı kartı göstermemesi. 67:52’de de İrfan Can el kol hareketine devam ediyor.
 
DAKİKA 82:52 4’E 3 hücuma çıkarken Hugo’nun omuzu ile indirdiği topa hakem elle indirdi kararı verdi.
 
UZATMA: 4 gol ve 3 oyuncu değişikliği olması ve kaleci Mert’in oyunu uzun süre soğutmasına rağmen hakem ikinci yarıya sadece 3 dakika ilave ediyor.
 
Beşiktaş Maçında Ki 7 Yanlış Kararı
 
Dakika 37. Medel, Abdülkadir Ömür’ü sırtından iterek faul yapıyor. Bariz gol şansı var. Karar devam. Serbest vuruş ve Medel’e kırmızı kart göstermesi gerekirken ne faul var ne de kırmızı kart!
 
Dakika 60. Caner, Abdülkadir Ömür’e kontra atağa çıkarken faul yapıyor. Sarı kart verilmesi gerekirken sadece faul veriyor.
 
Dakika 66. Beşiktaş’ın ofsayt gerekçesi ile iptal edilen golünde yardımcı hakem ofsaytı kaçırdı. Bu hata VAR tarafından düzeltildi.
 
Dakika 77. Caner’in Abdülkadir Ömür’ün burnuna vurduğu faul direk kırmızı kart olması gerekirken sarı kart veriyor. Bu futbolcuya eğer 60’ıncı dakikadaki faulü sonrası sarı kart verilmiş olsa en azından bu faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart görecekti.
 
Dakika 79. Medel ceza sahası içinde Rodallega’ya net faul yapıyor. Penaltı olması gerekirken pozisyonu devam ettiriyor.
 
Dakika 90. Adriano Amiri’ye tabanla tekmelik bölgesine sert darbeli faul yapıyor. Net kırmızı kart olan pozisyona sadece faul verdi. Pozisyon durduğunda tedavi sırasında dördüncü hakemin uyarısıyla takım kaptanı Pereira itiraz nedeni ile sarı kart gördü.
 
Dakika 94. Hüseyin, Lens ikili mücadelesinde Hüseyin topa müdahale etmesine rağmen faul olmayan pozisyona faul verildi. Kullanılan serbest vuruş korner oldu ve sonrasında maç 2-2’ye geldi.
 
Bu karşılaşmada tam 7 dakika uzatma verdi!

Editör: TE Bilisim