Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Lille'in Mehmet Zeki Çelik'in performansının ardından Türkiye pazarına olan güveni arttı. İşte detaylar...

Trabzonspor'la toplam 31 maça çıkan ve 4 gol, 10 asistlik performans sergileyen Abdülkadir Ömür ile 33 maçta 4 gol, 3 asistlik katkı yapan Yusuf Yazıcı için Avrupa kulübü, çılgın bir bonservis bedeli teklif etmeye hazırlanıyor.
Fransa Ligue 1'de müthiş bir sezon geçiren ve PSG'nin ardından ligi ikinci sırada tamamlayan Lille, gelecek sezonun hazırlıklarına şimdiden başladı.

Fransa Ligue 1'de PSG'nin 16 puan arkasında kalmasına rağmen takdir toplayan Lille, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi garantiledi.

Son dönemde kurduğu genç kadroyla ve geleceğe yaptığı yatırımlarla bilinen Fransız ekibi, bu sezonun başından bu yana Trabzonspor'un iki genç yıldızı Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'yı takip ediyordu.

Daha önce de birçok kez Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı için Trabzon'a ve İstanbul'a scout yollayan Fransız temsilcisi, iki oyuncu için paket fiyat hazırladı...

Lille'in 23 yaşındaki kanat forveti Nicolas Pepe, Fransa'da sezona damga vuran isimlerden... Kuzey ekibinin genç oyuncuyu bu yaz elinden çıkarması bekleniyor.

Bu sezon toplam 40 maçta 23 gol, 12 asistlik müthiş bir performans sergileyen Pepe için istenen fiyat tam 80 milyon euro!

Yıldız oyuncu için Arsenal, Manchester United ve Bayern Münih'in Lille'le görüştüğü biliniyor.

Lille'in Pepe'den gelecek paranın 40 milyon eurosunu (yaklaşık 270 milyon TL) Abdülkadir ve Yusuf'a ayırdığı öğrenildi.

Lille teknik direktörü Christophe Galtier de scout'larına birkaç kez izlettiği Yusuf ve Abdülkadir için ısrarcı...

Pepe'nin gitmesiyle kanat gücünün büyük bölümünü yitirecek olan Galtier, Abdülkadir ve Yusuf'un hücum gücünü yeniden arttıracağını düşünüyor.

Lille, iki oyuncu için Trabzonspor'a resmi bir teklif henüz yapmadı; ancak taraflar özellikle devre arasından bu yana gayri resmi bir şekilde temas halinde...

Editör: TE Bilisim