Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ikinci yarısında yaşanan olaylar sonunda önce siyahbeyazlı futbolcular ardından da karşılaşmanın hakemleri soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti. 

Ülker Stadı'ndaki maç 0-0 devam ederken, 57. dakikada Beşiktaş yedek kulübesiyle Fenerbahçeli taraftarlar arasında tartışma çıktı. Beşiktaşlı Tolga Zengin'le taraftarlar arasında çıkan hararetli tartışma sırasında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in başına bir cisim isabet etti. Şenol Güneş ve Beşiktaşlı futbolcular soyunma odasına gitti. 

Bunun üzerine Mete Kalkavan da soyunma odasına hareket etti. Soyunma odası koridorlarında Beşiktaşlı oyuncular ve özel güvenlik arasında başlayan olaylara Fenerli oyuncular da katılınca polis olaya müdahale etti. İki takımın soyunma odaları arasında güvenlik kordonu oluşturuldu.

Hakemler soyunma odasında konuştuktan sonra maçın tatil olduğunu ilan ettiler.

F.Bahçe'nin hükmen mağlup sayılacağı iddialarının yanı sıra, sarı-lacivertlilerin kupada geçerli olmak üzere 4 maç ceza alacağı konuşuluyor.

F.Bahçe Hükmen Yenilebilir

F.Bahçe-Beşiktaş maçının yarıda kalması üzerine herkes, "Şimdi n'olacak?" sorusuna yöneldi. Kimisi, "Kaldığı yerden, 55. dakikadan itibaren devam eder, ta- mamlanır" dedi. Kimisi de, "F.Bahçe yarın tekrar maçında seyircisiz oynar" yo- rumunda bulundu. 

Merkez Hakem Komitesi eski başkanı Mustafa Çulcu ise talimatnamelere göre Fenerbahçe'nin 3-0 hükmen yenik sayılmasına karar verileceğini, yaratılan esef verici olaylar nedeniyle maçın tekrarlanmasının sözkonusu olmayacağını söyledi. 

Çulçu, maç sırasında çıkan kartların da geçerli sayılacağını sözlerine ekledi. Çulcu ayrıca hakemin raporunun önemli olduğunu Beşiktaşlı oyuncuların hakemden habersiz soyunma odasına gitme kararı aldıysa olayın seyrinin değişeceğini söyledi.

Sürekli Gerginlik

Bu sezon Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbilerde hakemlerin cebinden 9 kez kırmızı kart çıktı. İki takım arasında özellikle bu sezon oynanan derbilerdeki gerginlik bu maça da taşındı. 

Karşılaşmanın 30. dakikasında Beşikaş'ın Portekizli futbolcusu Pepe, Josef de Souza'ya yaptığı sert müdahale sonucu hakem Mete Kalkavan'dan kırmızı kart gördü. Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan derbide 5 kırmızı kart, kupanın ilk maçında Vodafone Park'ta ise 3 kırmızı kartla 8 oyuncu ihraç edilmişti. Bu maçta da çıkan kırmızı kartla bu sayı 9 oldu. Bu 9 kırmızı kartın 5'i Beşiktaşlı, 4'ü ise Fenerbahçeli futbolculara çıktı.

Şenol Güneş Hastanelik Oldu

Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan olaylarda yaralanan siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbinin 57. dakikasında bir taraftar ile tartışan Tolga'yı sakinleştirmeye gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kafasına tribünden atılan yabancı madde isabet etti. Acı içinde yerde kalan Şenol Güneş, daha sonra soyunma odasına götürüldü.

Burada kafasına 5 dikiş atılan tecrübeli teknik adam, sedyeye konularak ambulansla Fulya Acıbadem Hastanesi'ne götürüldü.

 
Editör: TE Bilisim