Yeni Bir Jenerasyon Geliyor
 
EURO2020 elemelerini Andorra maçı ile tamamlayan Türkiye, sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. 23 puanla ikinci olarak elemeleri tamamlayan Ay Yıldızlı ekip, tarihinde 5. kez Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmış oldu. Ay Yıldızlı ekip, grupta sadece 1 yenilgi yaşadı ve lider Fransa’ya da kök söktürdü. Andorra karşısında Enes Ünal’ın iki golü ile sonuca giden Türkiye topladığı 23 puanla elemelerde son 12 yılın en iyi performansına imza attı.
 
Son 12 Yılın En İyi Performansı
 
Güneş’in öğrencileri, grupta oynadığı 10 karşılaşmada 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşarken, attığı 18 gole karşılık kalesinde sadece 3 gol gördü. Tek yenilgimizi İzlanda önünde yaşarken, lider Fransa’ya kök söktürüp, tarihimizde onları ilk kez yendik.
 
Güneş’le 9’uncu Galibiyet
 
Türkiye’yi hem Dünya Kupası (2002) hem de Avrupa Şampiyonası’na götüren ilk teknik adam olan Şenol Güneş, Andorra karşısında milli takımımızdaki ikinci döneminde 12. maçına çıktı. Başarılı hoca, 2-0’lık sonuçla birlikte galibiyet sayısını 9’a çıkardı. Tecrübeli çalıştırıcı, Fransa ile 1-1, İzlanda’yla da golsüz berabere kalırken, tek yenilgisini ise yine İzlanda karşısında aldı.
 
Editör: TE Bilisim