Türkiye’nin önemli spor adamları, siyaset adamları, bürokratları ve iş adamları açılışa katılmak için Trabzon’a akın etti.
 
3 Yılda Tamamlandı
 
Akyazı Stadyumu… 2013 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla temelleri atıldı. Trabzonspor’un 230 milyon liraya mal olan 41.461 kişilik yeni stadyumu 3 yılın ardından tamamlandı.
 
Görkemli Tören
 
Trabzonlular tarafından sabırsızlıkla beklenen yeni stadyum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Devleti Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin katılımıyla gerçekleştirilen görkemli bir törenle dün açıldı.
 
Şenol Güneş Stadı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şuanda işinde bulunduğumuz kompleksi Şenol güneş kompleksi. Güneş kardeşimizle biz Dünya 3.lüğü kazandık. Milli takımımızın yıllarca kaleciliğini, kaptanlığını yaptı. Efsane Trabzonspor’un kalecisiydi. Stadın adını da Şenol Güneş yapmaya karar verdik. Marifet iltifata tabidir. Biz bu ülkede emeği olan insanları ödüllendirmesini bilen bir milletiz.
 
Yatırımlar Sürecek
 
Bugün yaptığımız toplantıda Katar’la 15 anlaşmayı imzaladık. İlk toplantı Katar’da idi orada 17 imza atmıştık. Bu attığımız imzalarla yeni adımlar atıyoruz.  Bunlardan Trabzon’da nasibini alacak. Bugün helikopterle Trabzon’u dolaşırken Katar Emiri’de hayran kaldı. Oteller yapmaya da hazır olduklarının müjdesini verdiler. Trabzon’a yeni yatırımlar kazandıracağımızı da belirtmek istiyorum” dedi.
 
Bu Bir Eser
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: ‘Ülkemizi milletimizi bölmeye çalışanlara inat sizin buraya göstermiş olduğunuz karalığınızdan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Bu eseri Trabzon’a kazandıran Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz’ dedi.
 
Mahcup Etmeyeceğiz
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitap ederek, “Size minnettarız. Burası siziz kararlılığınızın eseri, sizin iradenizin eseridir. Bu stadı bu hale getirenlere teşekkür ediyoruz. Buradan şampiyonluklar, insanlık ve dostluk çıkaracağız. Sizi mahcup etmeyeceğiz” dedi.
 
Gururluyuz
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Bu stat Trabzon için değil Türkiye için Türk sporu için çok önemlidir.  Trabzon Türk sporu ve futbolu için ne kadar büyük bir anlam ifade etiği tüm Türkiye olarak biliyoruz. Bir Trabzonlu olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum.”
 
ATAKAN TOK/SONAY ÇALUK

Editör: TE Bilisim