Trabzonspor’un kampında kim ne yaptı… İşte isim isim analiz..
 
Kilo Ve Yağ Konrolü
 
Kilo ve yağ dengesini dünya ortalamasının üzerinde tutulması için büyük çaba sarf eden Bordo Mavili teknik heyet 9 günlük sürede oyuncularına kondisyon ve taktik depoladı. Teknik Direktör Ünal Karaman yönetiminde geçen antrenmanlarda genç oyuncular ve A takım oyuncuları arasındaki uyum dikkatlerden kaçmazken Karaman’ın genç oyuncuları bol bol uyardığı ve özel antrenmanlar yaptırdığı görüldü. 
 
Kontrol Şahin’deydi, Başkan Geldi
 
Trabzonspor’da kafile başkanlığını futbol şube sorumlusu Haluk Şahin yaparken takımı bir an olsun yalnız bırakmaması dikkatlerden kaçmadı. 1461 Trabzon’un da başkanlığını yürüten Şahin altyapı oyuncularının gelişimini dikkatle takip edip notlar aldı. Başkan Ahmet Ağaoğlu’da kampta 3 gün takımla birlikte kaldı. 
 
2 Maç Oynandı
 
Bordo Mavililer transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle kamp dönemi boyunca transfer yapamazken Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz ile kamp sürecinde yollarını ayırdı. 2 oyuncusunu gönderen Bordo Mavililer Hollanda Ligi ekiplerinden Ado Den Haag ile oynadığı maçı 3-1 kazanırken Macaristan temsilcisi Budapeşte’ye 2-0 mağlup oldu.
 
Kampın Yıldızı Ekuban!
 
Bordo Mavililer de kıyasıya bir rekabete sahne olan forma yarışında kampın yıldızı kiralık oyuncu CalebEkuban oldu. Gösterdiği üstün antrenman ve maç performansı ile Yusuf ve Abülkadir’i geride bırakarak “bonservisimi alın” mesajını gönderdi. 
 
İşte O Analiz
 
ÜNAL KARAMAN (9): Sırtında büyük bir yük var. Her ne kadar genç oyuncularıma güveniyorum dese de transfer beklediği ortada. Onlarca genç oyuncuya bir baba gibi yaklaşıp sürekli ikili diyaloglara girdi. Yeri geldi 5’e 2 top kapmalarda, ayak tenisinde ve top düşürmeme oyunlarında takımla birlikte oldu. Yeri geldi bastı fırçayı. Oyuncuları bir noktada tutmayı başardı ve palazlanmaya izin vermedi. Kondisyon antrenmanlarını ve oyuncu gelişimlerini takip eden Karaman dolu dolu bir kamp dönemi geçirdi.
 
UĞURCAN ÇAKIR (6): Onur Kıvrak’ın ayrılışı ile tüm gözler onun üzerine çevrildi. Hafif sakatlığı vardı. Son maçta yer aldı 2 gole engel olamadı. Genel anlamda sakin bir kamp dönemi geçirdi.
 
ARDA AKBULUT: (6) Trabzonspor’un 2. kalecisi konumunda, geleceği parlak isimler arasında gösteriliyor. Dolu dolu bir kamp dönemi geçirdi idmanların tamamında yer almasına rağmen forma şansı bulamadı. 
 
MUZAFFER CEM KABLAN (5) Trabzonspor’da altyapıdan kadroya dahil olan isimlerden, Karaman kendisine forma şansı vermedi. Antrenmanda çift kalelerde yer aldı. Kendisini pek gösteremeyip geri planda kaldı.
 
BAHADIR HAN GÜNGÖRDÜ (7) Kaleciler arasında öne çıkan isim oldu. 1461 Trabzon’dan gelen Bahadır Arda’ya takımın 2. kalecisi ben olacağım mesajı verdi. Hatta ilk maçta formayı da aldı.. İyi bir kaleci olduğunu söyleyebilirz..
 
HÜSEYİN TÜRKMEN (7) Fiziksel olarak eksiklikleri vardı. Kamp dönemi boyunca özel olarak beslenme programı uygulayıp kas ve yağ oranını dengeleyip standart bir stoper görünümüne kavuştu. 9 gün boyunca Karaman ondan vazgeçmedi, açıkcası rakibi de yoktu diyebilriz. Ancak formasının hakkını vermeye elinden gelen ne varsa yapmaya devam ediyor. Kendisi adına güzel bir kamp geçirdi. 
 
OĞUZHAN AÇIL (6) Görünümü ve müdehaleleri ile “ben stoperim” mesajı verse de forma şansı bulamadı. Ancak geleceği parlak… Sıkı bir çalışma ile kendisini yukarıya rahatça taşıyabilir. 
 
ALİ OSMAN KARNAPOĞLU (6) Tam bir görev adamı. Karaman onu stoper ve defansif orta saha olarak denedi. Elinden ne geliyorsa yaptı ancak müdehalelerde ara ara başarısız olsa da kendisi adına iyi bir kamp dönemi oldu. Ortalama bir seviyede kampı geçirdi.
 
ZARGO TOURE (6) Sakatlıktan bir türlü kurtarılamadı. Teknik heyet dönüşünü dört gözle bekliyor. Topla daha yeni yeni çalışmalara başladı. Zargo’nunNwkaeme, ve Ekuban ile uyumu görülmeye değerdi. Kampın neşe kaynağı oldular.
 
YUNUS EMRE ÇAKIR (7)Altyapıdan gelen isimler arasında öne çıkmayı başarabilen nadir isimlerden oldu. Çift kalelerde maçlarda denendi. Boyunun ve fiziğinin sağladığı artı avantajları iyi kullandı ancak kendisini pozisyon alma ve hızlanma konusunda geliştimesi gerekiyor.
 
ABDURRAHİM DURSUN (6)Statü kurbanı oldu. Kendisini gösterme fırsatını bulamadı. Süre alamasa da İbanez ile yarışacak kapasitede olduğunu antrenmanlarda fazlasıyla gösterdi..
 
JOAO PEREİRA (8)Takımın en yaşlısı, ağabeyi, neşesi, hırsı ve en profesyoneli. Genç oyuncularla özel ilgilendi yeri geldi kızdı yeri geldi el ele kol kola fotoğraflar çektirip takıma uyum noktalarında önemli roller oynadı. Kendisini diri tutmak adına spor ve kondisyon antrenmanlarında gençlere örnek teşkil edecek derecede antrenmanlar yaptı. Karaman’ın 2 maçta değilşilmez ismiydi..
 
SERKAN ASAN (6):Pereira ve Kamil’in arkasında forma bulması biraz zor. Ancak yetenekli bir isim. A Takım antrenmanları ona iyi geldi. Biraz daha gelişti. Budapeşte maçının ikinci yarısında iyi işler yaptı. Savunma anlamında iyi ancak takımını pozisyona sokmada ve kenara inme noktalarında güçlenmesi gerekiyor. 
 
KAMİL AHMET ÇÖREKÇİ (6)Yaşadığı ağır sakatlığın etkilerini atmak için mücadele ediyor. İkili mücadelelerde daha temkinli olduğu görüldü. Öyle görünüyor ki ligin ikinci yarısında onu farklı pozisyonlarda göreceğiz. Karaman onu sağ bek, ön libero ve sağ açıkta denedi. Açıkçası sürekli mevki değişimi yaşadığı için kendisini öne çıkaramadı. Zaman zaman oyun içerisinde kopmalar yaşıyor. 
 
FİLİP NOVAK (7)Trabzonspor’un flaş isimlerinden sol bek Novak için de iyi bir kamp dönemi oldu. Savunma bloğundaki yaşanan değişimlerden o da etkilendi ancak bunu sahaya yansıtmamak için ekstra performanslar sergiledi. Genç oyuncularla bol bol diyaloglara girip yaptıkları hatalarda kendilerini uyardı. Etliye sütlüye pek karışmasa da Karaman son maçta onu stoper de oynattı. Onun için sürpriz olmadı geldiği takımda da stoperde görev yapıyordu. Zargo dönmezse Balıkesir maçında kendisini savunmada görebiliriz. İşini sahiplenen ve iyi yapan isimler arasındaydı. 
 
LUİS IBANEZ (6)Büyük umutlarla transfer edilen İbanez, Karaman tarafından zorunlu olarak sol bekte oynadı. Zorunlu diyoruz çünkü ilk maçta Novak sakat oynadı 2. maçta da stoper oynadı. Alttan gelen Abdurrahim ise statüye takıldı. Maçlarda da kendisini gösteremedi. Gelelim antrenman performansına… Arkadaşları ile uyumu mükemmel.. Takım içerisinde sevilen bir kişiliğe sahip. Karaman’ın ondan faydalanmak için mücadele verdiğini görmekteyiz. Takımın geri dönüşlerinde yapılacak olan taktik yerleşim oyununda yetersiz kaldığı ortada, defansif özelliğinin yetersiz oluşu ilerleyen dönemde ibanez’i farklı pozisyonlarda görebileceğimizin bir sinyali olabilir. 
 
JURAJ KUCKA (6) Trabzonsporlu taraftarların, yöneticilerin, teknik heyetin “Aaaahh” çektiği isim. Kampa iyi de başladı, diri görüntüsü ile dikkat çekti. Ancak transfer dedikoduları onu iyice hırpaladı. Aldığı bir darbe sonucu kendini adeta spor salonuna kitledi. Maçlara bile gelmedi. Gitmek ister gibi havası var. Orta sahanın böylesine kötü olduğu bir ortamda kendisinden daha iyi faydalanılabilirdi..
 
YAĞIZCAN ERDEM (6) Kendisinden beklenti çok büyüktü. Ancak bekleneni veremedi. Forma şansı bulamadı. A Takım antrenmanı ona iyi gelecektir. 8 numarada denendi ve bilekleri oldukça yumuşak.. Kumaşı var sıkı çalışma ile iyi yerlere gelebilir.
 
HASAN BATUHAN ARTASLAN (6) Ne etliyle karıştı ne sütlüye… Takımın en garantici ismi.. Teknik heyetin kendisinden hep bir beklentisi var. Bu bir gerçek. Ancak Batuhan’ın çevre kontrolü ve takımı ileriye çıkarma konusunda geliştirmesi gereken yönleri var. 
 
MURAT CEM AKPINAR (6)Açıkçası kendisinden kamp döneminde çok ümitliydik. Bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtmadı. Ancak potansiyeli olan bir isim. 10 numara bölgesi ve merkez orta sahada Karaman ona şans tanıdı, değerlendiremedi…. Antrenmanlarda ise sahanın tam aksine iyi olan isimlerdendi…
 
ABDÜLKADİR ÖMÜR (9) Trabzonspor’un genç yeteneği Abdülkadir Ömür’ün geçirdiği en verimli kamp dönemiydi. Kas ve yağ oranında dengelemeye gidildi. Kendisine özel programlar uygulandı. Abdülkadir’de gerek antrenman gerek de maç performansları ile takımın en iyisi olma yolunda ne kadar büyük adımlar attığını gösterdi. Özellikle takımın top kaybettiği noktada geri dönüşleri baskı ve pres yapma konusunda kendisini geliştirdi. Hem takımın neşesi hem de gol yollarındaki en büyük silahı oldu… Müthiş bir kamp dönemi geçirdi diyebiliriz. 
 
YUSUF YAZICI (9) Yusuf bu kampta bambaşka bir kimliğe büründü…Kaptanlığında getirdiği ağırlık ile oldukça ağırbaşlı olduğu görüldü. Saha içerisinde takımın lideri kimliğine bürünen Yusuf özel bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Takımın en iyi yaptığı pas oyununda kilit rolde görev aldı. Ligin 2. yarısında onu 8 ve 10 numaralı bölgelerde göreceğiz. Kuşkusuz Karaman’ın en büyük silahı olacak. Sürekli yaptığı özel antrenmanlarına devam ederken beslenme programına en iyi uyan isimler arasında gösterildi. Altyapıdan gelen Yağızcan Erdem ile uyumu da dikkatlerden kaçmadı. 
 
ANTHNONY NWAKAEME (8) Takıma adapte sorununu tamamen bu kampta attı diyebiliriz. Takım içerisindeki bulunan arkadaşları ile uyumu üst seviyeye çıktı. Yeri geldi Ünal Karaman’a şaka yaptı yeri geldi Ekuban’a… Maç performanslarına gelince bir tık daha hareketli olduğu ve sadece işine odaklandığı görüldü.
 
ABDÜLKADİR PARMAK (7) Bir inişli bir çıkışlı bir türlü standartı yakalayamıyor. Takımın kenardan patlayıcı gücü olabilecek kapasiteye sahip bir isim. Bileklerinin ne kadar iyi olduğunu gösterdi ancak topla fazla oynadığı ve pas oyununa katkıda bulunmadığı yönünde eleştirileri aldı. Bu özelliği dışında iyi bir kamp dönemi geçirdi. 
 
BERKAY SEFA KARA (6) Hızlı oyunu ve takımın atağa çıkması noktasında göze hoş gelen işler yaptı. Ancak savunma yönünde ve oyun takibi noktasında büyük eksileri var. Kendisini göstermek açısından iyi bir fırsattı bunu da forma şansı bularak iyi değerlendirdi. İyi de maçlar çıkardı..
 
HUGO RODALLEGA (6) Takımın gol silahı bu kamp döneminde değişik bir ruh haline büründü. Neşeli Rodallega’nın yerinde daha düşünceli ve istikrarsız bir görüntü sergiledi. Bu görüntüsü mücadelelere de yansıdı. İyi bir kamp dönemi geçiremedi. 
 
CALEB EKUBAN (10) Trabzonspor’un 2. yarıda en büyük silahlarından olacak. Nefis denilecek bir kamp dönemi geçirdi. Takım oyununda etkili roller de oynamaya başladı. Hugo’nun arkasında sağında solunda bazen de önünde. Karaman ondan tam verim alıyor. Gösterdiği kamp performansı ile herkesin ağzını bıraktı. Kampta 1-2 değil 3-4 adım öne çıkanlardan… Güçlü ve hızlı oluşu ile dikkatleri üzerine çeken Ekuban’dan beklenti çok büyük…
 
BURAK TEMİR: (6) Çok az zaman buldu. Gelişime açık bir isim ayaklarını iyi kullanıyor ve attığı sprintler oldukça iyi. Trabzonspor’da forma şansı bulması çok zor. 
 
JOSE SOSA (7)  Trabzonspor 1 numaralı kaptanı… Sakatlığı bulunan deneyimli oyuncu kampa gelerek bizden artı puanı aldı. 2 idman takip eden kaptan takımın kamp yaptığı otelden çıkmadı diyebiliriz. Özel antrenmanlarla kendisini hazırlıyor. Görünen o ki takımı sahiplenmiş ve başka Sosa izleyeceksiniz diyor…
 
KORAY KILINÇ (6) Trabzonspor’un en uzun oyuncusu 1.92’lik heybetli görüntüsü ile dikkat çekti. Ayaklarını iyi kullanıyor ve oldukça güçlü gelişime açık oyuncu.. Kiralık olarak veya 1461’de gelişmesinde fayda var.. Yakında A Takıma gelecektir.
Editör: TE Bilisim