1461 Trabzon Ve Fener’i Elediler
 
Lig’de 34 puanla 5’inci sırada yer alan Kırmızı-Beyazlı ekip, kupaya 3.tur maçları ile başlamıştı. 3.turda Erzin Belediyespor’u 3-1’lik skorla eleyen Ümraniyespor, 4.turda 24 Erzincanspor’u 5-1’lik skorla elemişti. 5.turda Trabzonspor’un pilot takımı 1461 Trabzon ile eşleşen Ümraniyespor, evinde oynadığı maçı 4-1 kazanırken, Trabzon’da oynadığı maçı 3-1 kaybetmesine rağmen turu geçen taraf olmuştu.
 
Eşleşmeyi Değerlendirdiler
 
Son 16 turunda ise Fenerbahçe ile eşleşen Ümraniyespor, Süper Lig ekibini her iki maçta da 1-0’lık skorlarla mağlup ederek çeyrek finale kadar geldi. Kırmızı-Beyazlı ekibin teknik direktörlüğünü Ahmet Taşyürek yapıyor. Kırmızı-Beyazlı ekibin en tehlikeli oyuncuları 32 yaşındaki Brezilyalı forvet Leandrinho ile 26 yaşındaki Gabonlu orta saha oyuncusu Levy Madinda. Ümraniyespor’un Dialiba, Andreas Vasilogiannis, Recep Aydın, Bahadır Taşdelen gibi önemli oyuncuları da bulunuyor. Ümraniyespor Başkanı Recep Yoğurtçu ile Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Uzunal eşleşmeyi değerlendirdi.
 
Yoğurtçu; Haddimizi Biliyoruz
 
Kendisinin de Karadenizli olduğunu belirten Ümraniyespor Başkanı Yoğurtçu, “Amatörden gelip birinci lige gelen,  geçen sene Play-Off oynayan bu sene de Çeyrek Finale çıkan Ümraniyespor. Kulüp tarihine not düşmeye devam ediyoruz. Fenerbahçe galibiyeti hem içeride hem de dışarıda mutluluk verici. İstanbul’un güzide ilçesi Ümraniye’ye böyle galibiyet çok güzel. Şimdi Trabzonspor ile karşılaşacağız. Ben de Karadenizliyim. Mutluluk verici. Haddimizi biliyoruz. 1. Lig ekibiyiz. Elimizden geleni yapacağız” dedi. Uzunal ise, “Ümraniyespor’un gücünü biliyoruz. Çeyrek finale kadar güçlü takımları eleyerek geldiler. Hedeflerimizden bir tanesi olan Türkiye Kupası’nı kazanmak için Ümraniyespor’u elemek zorundayız. İnşallah hak edenin kazanacağı bir maç diliyorum” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim