Şikeye Karşı Mücadele Sürecekmiş

FIFA'ya üye federasyonların başkan ve üst düzey yöneticilerini bir araya getiren FIFA Futbol Zirvesi önceki gün İstanbul'da yapıldı. Zirveye FIFA Başkanı Gianni Infantino, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve üye ülkelerden birçok üst düzey temsilci katıldı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in “Futbolu öldüren, şiddet, şike, yasa dışı bahis, ırkçılık ve dopinge karşı mücadelemiz hep devam edecek” şeklindeki açıklamaları şaşkınlık yarattı. 

Hani “Sıfır Tolerans” Vardı

Her platformda haklı bulunmasına rağmen, 2010-11 sezonunda şike ile kupası çalınan Trabzonspor’un şampiyonluğu TFF tarafından verilmedi. Son olarak FIFA’ya giden Trabzonspor, buradan çıkacak sonuçtan oldukça umutlu. UEFA Genel Sekreterliği döneminde 2010-11 sezonunda yaşanan şike konusuna çok hakim olan FIFA Başkanı Infantino, “Şikeye karşı sıfır tolerans” açıklaması yapmıştı. 
Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, konu ile ilgili DHA’ya açıklama yaparak şunları söyledi;

“Engellemeye Çalıştılar”

“FIFA Başkanı Infantino’nun Türkiye ziyaretinde her ne kadar engellenmeye çalışılsa da biz ilgisini çekmek ve farkındalığını artırmak adına üzerimize düşeni yaptık. Türk futbol kamuoyu bilsin ki Trabzonspor yönetimi şike mücadelesini her türlü engelleme çabalarına rağmen büyük bir kararlılıkla yürütüyor. 100 şampiyonluk daha yaşasak ‘2010-11 şampiyonu Trabzonspor’dur’ diye tescil ettirmeden davamızdan vazgeçmeyeceğiz.” 
 
Editör: TE Bilisim