1-N’doye’den vaz geçmemek adına Yusuf Yazıcı ile Olcay’ın düzenini bozdu
2-Castillo gibi önemli bir silahı iki haftadır yedek soyundurdu.
3-Yedek kulübesinde hamle oyuncusu bırakmadı, Yusuf Erdoğan gibi bir hücumcuyu 18’e bile almadı

Panik Havası Esti

Sezonun ikinci yarısında yapılan takviyelerle birlikte ortaya koyduğu performansla çıkışa geçen Trabzonspor, bir anda Avrupa’ya gidebilme adına umutlanmıştı. İkinci yarıda kötü oynadığı maçları bile bir şekilde kazanmayı bilen Trabzonspor, Avrupa yolunda en kritik maçta Akyazı Arena’da Gençlerbirliği’ne takıldı. Bordo-Mavililer, Başkent ekibi karşısında özellikle ikinci yarıda Olcay Şahan ve Rodallega ile çok net pozisyonlardan yararlanamadı. 

Castıllo Ne Yaptı?

Tabiri caizse Bordo-Mavili oyuncuların adeta ayaklarına pranga vurulmuştu. Bir türlü meşin yuvarlağı Gençlerbirliği kalesine gönderemedi. Gençlerbirliği karşısında alınan beraberlikte teknik adam Ersun Yanal’ın da kararları tartışma konusu oldu. Geçtiğimiz hafta sürpriz yaparak Castillo’yu yedek soyunduran Yanal, N’Doye ile Rodallega ikilisini birlikte 11’de oynatmıştı. Antalyaspor karşısında bu plan, rakip takımın da zaaflarından ötürü kusursuz işledi.

Yusuf Ve Olcay Etkilendi

Ancak Gençlerbirliği maçında bu taktik tutmadı. Öyle ki, tamamen kapanan, savunmayı düşünen Gençlerbirliği karşısında Yusuf Yazıcı ile N’Doye de gerçek mevkilerinde oynamayınca daha önceki verimliliklerini kaybettiler. Bu iki oyuncunun bocalaması tüm takıma olumsuz yansıdı. Pas oyununu bir türlü gerçekleştiremeyen Trabzonspor, rakip savunma kapanınca sürekli uzun ve yüksek topla oynamak zorunda kaldı. Gereksiz panik de başlayınca bir türlü akıllar bedene hükmetmedi.

Yusuf Erdoğan Nerede?

Okay’ın sakatlığı sonrası teknik adam Ersun Yanal, Castillo hamlesi yaptı. Trabzonspor bu dakikadan sonra canlandı. Önceki maçlarda Aytaç ve Bero eleştirilerinden ötürü Ersun Yanal oyuna müdahale edemedi. Yusuf Erdoğan gibi hücum gücü yüksek oyuncu 18 kişilik kadroya alınmayınca Yanal’ın hamle şansı da tükenmiş oldu. Bero’yu kazanma uğruna Yusuf Erdoğan heba edildi. Yanal maç sonrası Yusuf Erdoğan’ın kadroya alınmamasını da ‘Teknik bir karar’ diyerek geçiştirmekle yetindi.  

YAHYA KARABİNA
 
Editör: TE Bilisim