ASKF Yönetimi yayınladıkları basın bildirisinde şunları belirtti; “Cumhurbaşkan’ımızın Trabzon ziyaretinde yaptığı Avni Aker Stadının yerinin kent ormanı ve müze olması düşüncesi spor camiamızda sevinçle karşılanmıştır. Trabzon’da futbolun doğduğu, nice yıldız futbolcuların yetiştiği 8 bin 500 amatör sporcuya, antrenör, hakem, gözlemci, temsilci ve diğer görevler olmak üzere toplam 9 bin sporcu ve spor adamına hizmet veren bir futbol sahasının yeniden yapılacak olması çok doğru bir karar olmuştur.” 

“Zira bizler emanetçiyiz. Trabzon’da spor tarihimizi yazanların bizlere bıraktığı bu emaneti mutlaka çocuklarımıza devredeceğiz. Bu konuda 2 yıldır süren mücadelemizin amacı gençlerimizi okul dışı zamanlarda spor ile eğitmek, bedensel gelişimlerini sağlamak ve çağımızın en büyük sorunu madde bağımlılığından uzak tutmaktır. Planlama yapılırken bu kent parkı içerisinde Yavuz Selim Futbol sahasının konuçlandırılması, 40’a yakın spor kulübümüzün soyunma odalarının projelendirilmesi, mağduriyetimizi ortadan kaldıracak, şehrimiz büyük bir sosyal donatı alanına kavuşacaktır.”

“Ortahisar Belediye başkanımız Av. Ahmet Metin Genç, Belediye başkanı seçilmeden önce bu bölgede Yavuz Selim Sahası’nın korunarak diğer kısmının kent parkı olması projesini seçim kitapçığına koydurmuş, gelişen süreçlerde her platformda cesurca bu fikrin savunuluculuğunu yapmıştır. Bakanımız Süleyman Soylu da bu fikri Cumhurbaşkanımıza bizzat taşıyarak karar verme noktasında çok etkileri olmuştur. Spor camiası olarak başta Bakanımız Süleyman Soylu ve Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç olmak üzere spor kentimize yakışan haklı mücadelemize destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.”
 
Editör: TE Bilisim