“Hakem Terörü Var”

Türk futbolunda 3 Temmuz 2011’den bu yana yaşanan skandallar artarak devam ediyor. UEFA, CAS ve Yargıtay tarafından şike yaptığı tescillenen Fenerbahçe’nin Başkanı Aziz Yıldırım, 2-2 berabere kaldıkları Adanaspor maçının ardından TFF ve hakemleri hedef alan açıklamalar yaptı. Yıldırım, “Türk futbolunda hakem terörü var. Federasyon’da kaç kişi 25 Bin TL alıyor? Açıklasınlar. Paranın üstüne oturmuşlar, yiyorlar. Başkana bir şey söylendiği zaman sopa ellerinde ceza veriyorlar” dedi.

Soyunma Odasını Bastı

Bu arada Yıldırım’ın Adanaspor maçı sonrası hakemlerin soyunma odasını bastığını, hakemlerin güvenlikten yardım istediği ifade edildi. Şimdi gözler PFDK’ya çevrildi. Ancak Yıldırım, henüz disipline sevk edilemedi. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Aşçıoğlu da, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i eleştirmiş, Türk futbolunda ‘Hakem çetesi var’ iddiasında bulunmuştu. Bu eleştirilerinden ötürü Aşçıoğlu, 5 yıl 2 ay ceza almıştı. Şimdi PFDK’nın Aziz Yıldırım’a ceza verip veremeyeceği tartışılıyor.

Demirören’i mahkemeye verdi

TFF Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Aşçıoğlu’nun TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Başkanvekili Hüsnü Güreli hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nda mahkemeye verdiği ortaya çıktı. Beykoz Adliyesi’nden alınan bilgiye göre Yaşar Aşçıoğlu’nun, mesaj üzerinden kendisine verilen cezanın suç teşkil ettiği vehaberleşme özgürlüğü suçu işlendiğinden Demirören ile Güreli’yi mahkemeye verdiği öğrenildi. Yaşar Aşçıoğlu, milli maç öncesi bir başka yönetici Mustafa Çağlar’a “Demirören benim elimi sıkmasın, ona selam vermeyeceğim” diye mesaj atmış, bu mesaj üzerinden PFDK’ya sevk edilmiş ve ceza almıştı. 
 
 
Editör: TE Bilisim