WKU ve ISKA Dünya Şampiyonu Trabzonlu Sabriye Şengül, dün akşam Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda Sırbistanlı rakibi BrankaArambasiç ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk saniyelerinden itibaren rakibine nefes aldırmayan Sabriye rakibini ilk rauntta nakavt ederek mağlup etmeyi başararak bir kez daha Dünya Şampiyonu oldu. 

Türk Kickboksçu ve Boksör Sabriye Şengül, 1988 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi boksör ve kickboksçular arasında yer alan Sabriye Şengül’ün üç Türkiye şampiyonluğu var. 2016'da İstanbul'da WKU Dünya Şampiyonluğu için kemer maçına çıkan Sabriye Şengül, Belçikalı Rakibi Vanessa De Waelle’yi puanla yenerek dünya şampiyonu oldu. 

19 Kasım’da 2018’de Avusturya Viyana'da yapılan Vendetta profesyonel Dünya KickBoxing şampiyonluk ISKA kemer maçında Avusturyalı rakibi ChristinFedller'i yenerek 2. kez Dünya şampiyonu olan sporcu son olarak önceki gün World ChampionsBoxingNight (Dünya Şampiyonları Boks Gecesi’nde) yine şampiyon olarak başarısına başarı katmaya devam etti.
Editör: TE Bilisim