10 Bin Sporcu Katılacak
 
Dünyanın bir saatin altında koşulan önemli yarı maratonları arasına giren İstanbul Yarı Maratonu, yarın 14.kez start alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki Spor İstanbul'un katkılarıyla ve Vodafone'un ana sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Yarı Maratonu, yaklaşık 10 bin çipli koşucunun katılımıyla 7 Nisan'da koşulacak. 21 kilometrelik maratona üç bin, 10 kilometre koşusuna ise 7 bin civarında kaydın yapıldığı yarışta elitler grubunda da çok önemli isimler yer alıyor.
 
2017 yılı itibarıyla Altın Kategori'ye yükselerek dünya çapında en iyi 10 yarı maraton arasına giren İstanbul Yarı Maratonu, dünyanın en düz ve hızlı parkurlarından birine sahip. Tarihi Yarımada'nın eşsiz manzarası eşliğinde koşulacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, rakım farkı bulunmayan parkuru ile her koşucunun en iyi derecesini yapma imkanı sunuyor.
 
Çok Önemli İsimler
 
Yarışın erkeklerde geçen yılki galibi olan ve Türkiye topraklarında ilk kez bir saatin altında yarı maraton bitiren Etiyopyalı AmdeworkWalelegn, bu yıl da mücadeleye katılacak. İstanbul'da 59:50 yapan Walelegn'in kariyerinde 59:22 bulunuyor. Bir başka Etiyopyalı GuyoAdola, Prag Yarı Maratonu galibi Kenyalı Peter Ndorobo, Fas'tan Aziz Lahbabi ve Etiyopyalı AdugnaBikila, daha önce bir saatin altında dereceye sahip isimler.
 
Kadınlarda Rekortmen Chepngetich’da Geliyor
 
Türkiye'den yarışa katılacak isimler arasında Türkiye yarı maraton eski rekortmeni Ali Kaya (1:00:16), Mert Girmalegesse, geçen hafta Dünya Kros'ta yarışan milli atlet Aras Kaya, deneyimli atlet Bekir Karayel, Ramazan Barbaros, Ramazan Baştuğ gibi isimler var. Kadınlarda ise son yıllarda İstanbul'un yıldızı haline gelen Kenyalı RuthChepngetich yine startta yer alıyor. İstanbul'da hem maratonun, hem de yarı maratonun parkur rekortmeni olan Chepngetich, son olarak geçen kasım ayında İstanbul Maratonu'nu kazanırken, 2:18:35 gibi tarihi bir derece yapmış ve tüm zamanlar maraton listesinde 7. sıraya yükselmişti.
 
En iyi yarı maraton derecesini Manama'da 1:06:09 ile bu yıl yapan Chepngetich'in İstanbul'daki yarı maraton parkur rekoru olan derecesi ise 1:06:19. Yarışta Chepngetich'e rakip olarak dünya rekortmeni NetsanetGudeta yer alıyor. Gudeta, Valencia'daki Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'nda yalnız kadınların koştuğu yarışta (womenonly) 1:06:11 ile dünya rekoruna sahip olmuştu. Gudeta'nın karışık koşulan yarışmalarda ise PB'si ise 1:05:45. Kadınlar mücadelesinde milli atletler Yasemin Can, Esma Aydemir ve Fadime Suna podyum için yarışacak atletler arasında bulunuyor.
 
Trafiğe Kapanacak
 
14'üncüsü koşulacak yarı maraton için parkur güzergahı ve bu güzergaha çıkan yollar 6:00 ile 12:00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak. 21 km parkurunda koşucular Yenikapı'dan başlayarak sahilden Kumkapı, Sirkeci arabalı vapur iskelesi önündeki ışıklara kadar devam edecek ve ışıklardan geri dönecekler. Sahil yolundan geri dönecek koşucular Zeytinburnu Veliefendi sapağına kadar gidecek, sapaktan 300 metre önce OttomarePalace önünden geri dönecek ve başladıkları yer olan Yenikapı'da bitiş çizgisine ulaşacaklar.
 
10 km parkurunda ise koşucular yarı maratonla (21 km) aynı güzargahı kullanacak. Sirkeci ışıklardan 200 metre önce yol üzerinde ''U'' dönüşü yapacak koşucular, Yenikapı'da yarışı tamamlayacaklar.21 km'lik yarış parkurunda Sahil Yolu üzerinde Zeytinburnu - Sirkeci arası ve Avrasya Tüneli 6:00 ile 12:00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak. Saat 9:00'da başlayacak yarı maraton için zaman sınırı 3 saat olacak. Koşucular, göğüs numaralarını göstererek İETT, metro, deniz otobüsleri ve şehir hatları vapurlarından ücretsiz olarak faydalanabilecek.
 
Sizinle gurur duyuyoruz
 
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 14. Avrupa Tekvando Poomsae Şampiyonası'nın son gününde, 2'si altın 4 madalya kazanarak takım halinde Avrupa şampiyonu olan Tekvando Milli Takımı'nı tebrik etti. Bakan Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;
 
"Antalya'da düzenlenen 14. Avrupa Tekvando Poomsae Şampiyonasını 7 altın, 11 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplam 27 madalya ile tamamlayarak takım halinde Avrupa şampiyonu olan Tekvando Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Milli Tekvandocularımızın uluslararası turnuvalarda üst üste aldığı başarılar bizleri gururlandırırken geleceğe de umutla bakmamızı sağlıyor."
 
Haydi hayırlısı
 
Hentbol Kadın Milli Takımı’nın, 2020 Kadınlar Avrupa Şampiyonası eleme grubundaki rakipleri belli oldu. Norveç ve Danimarka’nın 4-20 Aralık 2020 tarihleri arasında düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası’nda elemele grupları belli oldu.Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta gerçekleştirilen kura çekimine 3’üncü torbadan katılan Türkiye, 6’ncı grupta Fransa, Hırvatistan ve İzlanda ile eşleşti.
 
Elemelerde, grup maçları 25 Eylül 2019 tarihinde başlayıp, 31 Mayıs 2020 tarihinde oynanacak müsabakalarla sona erecek. 4’er takımlı 7 grupta oynanacak müsabakalar sonunda gruplarında ilk 2 sırayı alan 14 takım ile ev sahibi Norveç ve Danimarka ile birlikte toplam 16 takım finallerde mücadele edecek.
 
Aerobik cimnastik disiplininde Türkiye'nin en başarılı sporcusu olan Ayşe Begün Onbaşı ilk kez katıldığı büyükler kategorisinde de altın madalyayı göğüsledi
 
Helal olsun
 
Aerobik cimnastik disiplininde Türkiye'nin en başarılı sporcusu olan Ayşe Begün Onbaşı, bir büyük başarıya daha imza attığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Portekiz'in Cantanhe kentinde gerçekleşen FIG Dünya Kupası'nda, ilk kez yarıştığı büyükler kategorisinde tek kadınlarda Dünya şampiyonu olmayı başaran RedBull sporcusu Onbaşı alkış aldı.
 
Kariyerindeki bir ilki şampiyonlukla taçlandırmanın bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi olarak gördüğünü söyleyen Onbaşı “Başarı çıtasını yukarı koydum. Artık bundan daha azı başta kendim olmak üzere kimseyi mutlu etmez. O yüzden bundan sonraki hedefim, büyüklerde katıldığım her turnuvada hem teklerde hem de çiftlerde şampiyonluk” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim