Bölgesel Amatör Lig 5’inci Grup’ta mücadele eden Yozgatspor’da Teknik Direktör Aydın Yavuz isyan etti. Ligi lider Nevşehirspor’un 3 puan gerisinde 3. sırada tamamlayan Kırmızı-Siyahlılar ortaya koyduğu başarılı grafikle gönüllerin şampiyonu oldu. 

Çünkü lider Nevşehir ve ikinci sırada bulunan 68 Aksaray Belediyesi’nin iki yenilgileri olmasına rağmen almış olduğu tek yenilgiyle adeta ligi domine eden Aydın Yavuz ve öğrencileri statü gereği Yozgat 1. Amatör Küme Play-Off Grup 1’incisi Sorgunspor’la karşılaştı. Bu maçı da 3-0’la geçen Aydın Yavuz Bal’da kalmayı başarırken az kalsın statüye kurban gidiyordu. 

Bölgesel Amatör Lig’in tam bir kaos ligi olduğunu ifade eden teknik Direktör Yavuz, “Lideri 2 maçta yenen bir takımımım. Lig ikincisini bir maçta yenen bir takımım. Ligi 3’üncü sırada tamamlamama rağmen yerel lig şampiyonundan gelen takımla ligde kalabilme maçı verdim. Bu, bu ligin ne kadar tutarsız olduğunu gösteriyor. Yozgat 1. Amatör Küme’deki takımlara da yazık. Şampiyon oluyorsun, sonrasında senden bir üst ligdeki takımla mücadele ediyorsun. Bu şekilde futbol nasıl gelişsin. Yıllardır konuşuyoruz, bu statü değişsin diye.. Ancak biz konuşuyor biz dinliyoruz.. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir uygulama var. Yetkililer biraz da bu lige ilgi alakalarını yoğunlaştırması gerekir” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim