Çalımbay, “Nasıl bir sorumluğun altına girdiğimi biliyorum. Gittiğim takımlarda ne hedef varsa, hepsini yaptım. Korkum yok, sadece zaman kısa. Geldim 2 gün sonra maç oynayacağım.”

“Çok mutluyum”

Ersun Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor, takımın başına Rıza Çalımbay’ı getirdi. Bu sabah saat 08.00’da Trabzon’a gelen ve 13.00’da Medical Park Stadı’nda sözleşme imzalayan tecrübeli teknik adamın anlaşmasıi sezon sonuna kadar olacak. Başarılı olması halinde Çalımbay ile yola devam edilmesi planlanıyor. İmza töreninde çarpıcı açıklamalar yapan teknik adam Çalımbay, oyunculara da mesaj gönderdi. Çalımbay, “Trabzon gibi büyük camiaya geldiğim için mutluyum. Ekibime, futbolcu arkadaşlarıma güveniyorum. Bizim için sıkıntı olması arada gelmemiz, kısa dönem olması. İki gün sonra maç oynayacağız. Ben geçmişte de böyle takımlarla çalıştım. Sonradan giderek. Gayet iyi şekilde bitirdik.” 

“Camia kenetlenmeli”

“Bizim için şu anda tek sıkıntı zaman. Onu da inşallah en kısa sürede atlatıp, Trabzonspor’u layık olduğu yere getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. “Taraftarımız ne kadar üzülse de takımın yanında olması gerekiyor. En büyük güç onlar. Ben Trabzonspor taraftarını çok iyi biliyorum. Oynadığım dönemden, maça geldiğimizden dönem. 12. adam derler, ben taraftar 1.adam derim. Futbolcu arkadaşların geçmişi unutup önümüze bakması lazım. Oynayacağımız maçların telafisi yok. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Yönetim, futbolcu arkadaşlarımız, teknik heyet, taraftarlar kenetlenmeliyiz. Çok iyi kadroya sahip olan Trabzonspor’un gerçek yerine kavuşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”  diye konuştu.

Hırslı Arzulu Mücadeleci

Oyuncuları yüzeysel olarak çok iyi tanıtığını, ancak antrenmanlarda futbolcuları çok daha yakından tanıyacağını belirten Çalımbay, “Bireysel olarak baktığınızda iyi bir kadro var. Hemen hemen her yerin oyuncusu var. Fazla olarak da var. Tabi burada zaman zaman sıkıntılar olacak. Oynamayacak arkadaşlar olacak. Benden önce Ersun hoca da çalıştığında aynı sıkıntılar vardı. Oyuncularımıza hedefimizi anlatacağız. Hırslı arzulu olmalarını isteyeceğiz. Takım oyunu oynayacağız. Onun için hele hele kendi sahamızda oynayacağımız maçlarda çok istekli arzulu ve daha mücadele eden hissettiren, taraftarıyla beraber olan takım hüviyetinde olmak için bütün her şeyimizi vereceğiz” dedi. 

50.Yıl Hedefi

Çalımbay, “Teknik adam değişikliği her yerde oluyor. Ben de sezon başında Antalya’daydım, fikir uyuşmazlığı oldu ayrıldık. Önemli olan kısa sürede takımı iyi bir yere getirmek. Bana göre daha ligin başı sayılır. Herkesin bir biri ile oynayacağı kritik maçlar var. Onun için bence lig koptu diye düşünmek doğru değil. Önemli olan bizim çok iyi hava yakalamamız lazım. Bunu yakalamak için bir tek Rıza Çalımbay ve ekibiyle değil. Üstümüze düşen her şeyi yapmamız lazım. Bu hava yakalandıktan sonra ben burada başarılı olacağına inanıyorum. Futbolcu arkadaşlarımızın kendi kapasitelerine gelmesi gerekiyor. O oyuncular bu değil. Bundan daha iyisini yapabilecek kapasitedeler. Onu da hem çalışarak hem de konuşarak yapmamız gerekiyor. Onun için hedefimiz en iyi yere gitmek. Bir an önce Malatya maçını istediğimiz gibi bitirmemiz gerekiyor” diye konuştu. 

Puan farkı kapanabilir mi? 

Çalımbay, “Zirve ile puan farkı var. Bir an önce bu işe konsantre olmak gerek. Herkesin işin ciddiyetini görmesi gerek. Biz telafisi olmayan maçlar oynayacağız. İlk yarıya kadar iyi puanlar almamız gerekiyor. Ondan sonra belki bir iki transfer olacak. Eksiklikleri gördükten sonra ikinci yarıya müthiş bir şekilde başlamamız gerekiyor. Bunların hepsini biliyorum. Nasıl bir sorumluğun altına girdiğimi biliyorum. Gittiğim takımlarda ne hedef varsa, hepsini yaptım. Korkum yok, sadece zaman kısa.. Geldim 2 gün sonra maç oynayacağım. Ne kadar Trabzonspor takımını yüzeysel olarak bilsem de içten tanımak çok farklı. Onun için bu süreci çok kısa sürede atlatmak gerekiyor. İlk oynayacağımızı maçlar benim için çok önemli. Hem benim takımı tanımam açısından hem de puan açısından çok önemli. Puan kaybının bizi çok çok gerilere götüreceğini biliyorum. Onun için çok iyi çalışmamız gerek” ifadelerini kullandı. 

Taraftar Küsmesin

Çalımbay, “En önemli şey burada taraftar. Eğer taraftar takıma kızıp, bundan önce ki skorlara bakıp küskünlüğü varsa, o bizim için en büyük kayıplardan birisi olur. Burada en büyük ihtiyacımız taraftarımız. Taraftarın mutlaka bizi desteklemesi gerekiyor. Malatya çok çok önemli.. Kupa maçı da, Galatasaray maçı da çok önemli. Galatasaray ligin en formda takımlarından bir tanesi.. Ben sezon başında oynadım. Tek puan kaybettikleri maç bizim maç oldu. Biz her takımı yenebilecek güçte takımız. Önemli olan bu birlik ve beraberliği yakalamamız gerekiyor. Arkadaşlarımızın kapasitesini üst seviyeye çıkarması gerek. Geçmişi unutup önümüze bakmamız gerek” dedi.

Trabzonlu Antrenör Kim Olacak?

Çalımbay “Benim yardımcılarım zaten belli. Yıllardır Bülent Albayrak benim yanımda. Cengiz Biryan, Kenan Oktay, Servet Çetin, Burhan Kılınç, Ayhan Tembeloğlu ve Kerem Atılmaz da ekibimde. Bunun dışında yönetimle olan bir konu var onu görüşeceğiz. Trabzon’dan bir arkadaşımızı almayı düşünüyoruz. O arkadaşımızdan da iyi bir şekilde yararlanmak için iyi şeyler düşünüyorum. Şu anda isim belli değil. Başkanımız gelecek onunla bir toplantı yapacağız. Hem de arkadaşımızın konumuna karar vereceğiz” diye konuştu.

Güneş’in Yeri Ayrı

Çalımbay, Şenol Güneş'in Beşiktaş'ın başında olmasını kendisinin de Trabzonspor'un başında olması konusunda sorulan soruya “Dünyanın en güzel şeylerinden birisi bu. Ben Trabzon'da şampiyonluk da yaşadım. Gerçekten çok güzel günler yaşadım. Burada yendiğimiz oldu yenildiğimiz oldu. Şenol hocayı çok severim. Görevimi bıraktığım gün beni aradı. Ligde ve Avrupa'da çok iyi gidiyor. Yüksek bir tempoda gidiyorlar ve onunla beraber Beşiktaş çıkışta. Umarım aynı şekilde biz de burada çıkış götereceğiz. Saydığımız unsurların bir araya gelmesi durumunda herşeyi yapmaya çalışacağız” dedi.

Çalımbay kimdir?

2 Şubat 1963'te dünyaya gelen Rıza Çalımbay Sivaslı'dır. Eski futbolcu olan Çalımbay, Beşiktaş'ın ve Türk Milli Futbol Takımı'nın kaptanlığını yaptı. Beşiktaş’taki başarılı futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük yapmaya başlayan Çalımbay son olarak Antalyaspor'da çalışmıştı. Teknik direktörlük kariyerine ilk olarak 2001'de Göztepe ile başlayan Çalımbay, 2005'te Beşiktaş'ın başına geçmiş yarım sezon kalıp ayrılmıştı. Futbol kariyerine 1980'de Beşiktaş forması ile başlayan Çalımbay 494 maçta 41 gol attı. 
 

Editör: TE Bilisim